Žalfija za čišćenje lica

Žalfija je jedan od najdelotvornijih i najefikasnijih antioksidanasa i antiseptika koje je moguće naći u prirodi.
Baš zbog tog svojstva, ova biljka je našla primenu u farmaciji i medicini i postala je sastavni deo u sadržaju brojnih farmaceutskih i medicinskih proizvoda.

Međutim, najdelotvornije i najkoncentrovanije dejstvo kao antioksidans i antiseptik, žalfija ima upravo onda kada se uzme iz prirode i koristi kao hemijski ne prerađen preparat.

Kako žalfija čisti kožu lica?

Obzirom na pomenutu činjenicu da je žalfija jedan od najefikasnijih antioksidanasa iz prirode, ova biljka čisti kožu tako što sa nje eliminiše sve štetne bakterije i mikroorganizme koji se na kožu zalepe tokom dana. Upravo uklanjanjem štetnih bakterija i mikroorganizama sa lica, žalfija sprečava i nastanak promena na koži, kao što su bubuljice, iritavije, osipi i slično.

Žalfija sprečava pojavu tih promena na koži, ali i eliminiše i ublažava prisustvo promena koje su se već pojavile.

Kako koristiti žalfiju?

Kako bi ste očistili kožu lica žalfijom, najbolje je da ovu biljku upotrebite kada je osušena, tako što ćete od nje skuvati čaj. Žalfiju možete osušiti sami, ukoliko ste imali prilike da je svežu uberete u prirodi, a možete do nje i doći jednostavno tako što ćete kupiti čaj od žalfije, u listu ili u filter kesici.

Kako god, kuvanu suvu žalfiju procedite i ohladite. Kada tako oceđena i ohlađena odstoji, umijte se sa njom i utrljajte je uz pomoć vatenog tufera na lice. Potom pustite da se lice samo osuši i ne ispirajte ga predhodno vodom. Bitno je samo da na licu pre umivanja žalfijom nema pudera i tragova šminke, zato šminku prethodno uklonite.

Žalfija za čišćenje lica2

Ukoliko vam je na licu prisutna neka infekcija, imate problem sa bubuljicama ili jednostavno želite da umanjite i uklonite podočnjake ili sitne ožiljke sa lica (za krupnije ožiljke moraćete potražiti pomoć plastične hirurgije), obloge od žalfije će biti pravo rešenje za vas.

Nanesite ih tako što ćete ohlađeni i proceđeni čaj od žalfije sipati na papirnu maramicu i staviti tu maramicu da stoji na vašem licu pola sata koliko je potrebno da žalfija maksimalno deluje.

Bubuljice ili infekcije će već nakon dva do tri takva tretmana bitni vidno umanjene, a podočnjaci će biti skroz uklonjeni već nakon jednog ili dva tretmana.

Sveža žalfija

Kada je sveža žalfija u pitanju, budite oprezni jer je ona znatno jača i koncentrovanija nego sušena žalfija. Iz tog razloga, ako pri ruci nemate sušenu žalfiju i želite da čajem od sveže žalfije čistite lice, radite to samo na taj način što ćete da se umivate. Nemojte stavljati obloge od sveže žalfije na lice. To bi moglo pregrubo da deluje na kožu i da izazove crvenilo.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: