Zašto izabrati bele mermerne ploče za kuhinju?

Kada su u pitanju radne ploče za kuhinju, mermer ostaje glavni izbor za mnoge vlasnike kuća. Nije iznenađenje što su mermerne radne ploče toliko popularna, a ovaj materijal privlači pažnju potrošača već godinama.

Mermer je prirodni materijal, a među najtraženijima je beli mermer.  U prirodi ne može da se nađe ništa tako belo kao beli mermer.

Iako je među najkvalitetnijim proizvodima, što ga čini trajnim i otpornim na mrlje, on takođe ima i slabosti.

Uglavnom se sastoji od kalcijum karbonata ili magnezijum karbonata koji reaguju na kiseline.

Kisela kuhinjska tečnost poput limunovog soka ili sirćeta može da nagrize mermerne ploče ostavljajući beličast trag tamo gde je oštećena površina.

Ipak bele mermerne ploče su lep i funkcionalan izbor za dizajn kuhinje. A evo i zašto.

Ako ste zabrinuti zbog mrlja, držite se belog mermera!

Iako mnogi ljudi automatski pomisle na kremasti, beli kamen kada razmišljaju o mermeru, postoje stotine sorti uključujući zeleni, zlatni, crveni i crni mermer.

Međutim, za kuhinjske ploče dizajneri najpre preporučuju beli mermer.

Budući da kiselina kada nagrize obojeni mermer ostavlja beličast trag, oštećenje je vidiljivije na tamnijim nijansama mermernih ploča.

Klasični italijanski beli mermer odličnog je kvaliteta i odlična je ideja za kuhinju, jer joj daje glamurozan i elegantan dizajn.

Razmotrite kako će se različite mermerne ploče spojiti!

Svaka kamena ploča se malo razlikuje, pa je idealno odabrati tačno određene komade kamena koji će se koristiti za radne površine. Istovremeno, važno je razmotriti kako se različiti delovi spajaju. Što se uži komad  dobije, to je bolje.

Ako postoje šavovi na radnoj površini, uvek je dobra ideja podudarati mermerne ploče tako da susedni komadi imaju kontrasni izgled.

Izgled mermera možete transformisati različitim završnim obradama

Cela industrija kamena prolazila je kroz ogroman talas promena, tehnologija je učinila svoje i proizvod se transformiše napominjući da sada postoji više načina za obradu kamena, uključujući različite tehnike četkanja i poliranja.

Ipak, najpopularniji izbori ostaju polirani, oni koji izgledaju sjajno ili brušeni mat mermer.

Razmislite o savijanju ivica vaše mermerne radne površine!

Pored svoje prirodne lepote, postoji razlog zbog koga je mermer u istoriji bio toliko popularan za skulpturu.

Postoji bezbroj ivičnih profila koje možete izabrati, ali uglavnom potrošači preferiraju jednostavnu ublaženu ivicu koja uklanja oštrinu ravnog ugla od 90 stepeni.

Treba imati na umu da je tvrdo kamenje poput mermera lomljivo, pa ako se mermerne radne ploče udare nečim tvrdim pod uglom od 90 stepeni, doći će do oštećenja.

Zašto baš mermer?

Mermer važi za vanvremenski i klasičan materijal dodajući notu luksuza u svakoj prostoriji. Ali odakle mermer potiče. Mermer je pronađen u planinama Severne Amerike, Južne Amerike, Azije i Evrope i to na teritoriji Italije.

Mermer se stvara milionima godina kada se, pod puno toplote i pritiska, krečnjak fizički i hemijski pretvara u nešto tvrđe i gušće, u procesu poznatom kao rekristalizacija. Rezultirajuća stena ima kristalnu prirodu, što joj omogućava da se lakše polira.

Mermer znači sjajni kamen, a treba znati da ne postoje dve potpuno iste mermerne ploče. Ovaj materijal je često korišćen za neka od najvažnijih umetničkih dela u istoriji.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: