Zašto su dobri šamponi bez sulfata

Šamponi u kojima nema sulfata su daleko bolji izbor od onih u kojima je ovi sastojci prisutni.

Kako sulfat utiče na kosu?

Sulfati su neretko uzročnici mnogih loših pojava na kosi i koži glave, a tu prednjači iritacija kože glave. Ukoliko posle pranja kose, neretko primećujete upalu i crvenilo kože glave i skalpa, potražite šampon u kome nema sulfata, zato što će Vam omogućiti da se oslobodite neprijatnosti ove vrste. Osim toga, sigurno ste primetili iritaciju očiju kada dođu u dodir sa šamponom. Sulfati dovode do ovakve neprijatnosti, tako da ih neće biti ako koristite šampon u kome sulfati nisu prisutni.

Da li ste znali da šampon ponekad doprinosi oštećenju folikula dlaka? Upotrebom šampona u kom nema sulfata sprečićete da do toga dođe i zaštitićete kosu od sastojaka koji joj škode. Tako će kosa biti sjajnija i blistava.

Šamponi sa sulfatima eliminišu znatnu količinu prirodnih ulja, pa zato kosa može opadati, lomiti se i biti suva.

Dobrobiti šampona bez sulfata

Korišćenjem šampona čiji sastojci nisu sulfati postižete i trajnost farbe na kosi, zato što u njima nema sastojaka koji doprinose ispiranju i nestajanju boje. Zato, ako je Vaša kosa farbana, da biste boju održali u dužem vremenskom periodu potražite šampon bez prisustva sulfata, po mogućnosti onih predviđenih za pranje farbane kose, u skladu sa bojom (za smeđu, plavu, crvenu boju i drugo).

Zašto su dobri šamponi bez sulfata2

Ta vrsta šampona savetuje se ženama koje su koristile brazilski keratin, zato što zahvaljujući hemijskom sastavu i blagosti ovi šamponi doprinose dužem trajanju rezultata samog tretmana. Upotreba šampona sa sulfatima skratiće trajanje brazilskog keratina za najmanje 50 %.

Korišćenjem sulfate free šampona primetićete mnogo manju količinu pene, zato što penu formiraju baš sulfati. Mnogi zato smatraju da šamponi u kojima nema sulfata imaju slabiju sposobnost pranja, a to nije tako. Ovi šamponi su blaži od onih sa sulfatom i jedino bi se moglo dogoditi da Vam bude potrebna malo veća doza šampona pri pranju. Osim navedenog, ovakvi šamponi koštaju više nego standardni, posebno ako je reč o šamponu organskog porekla, ali obećavaju siguran rezultat.

Vrlo je važno da pri izboru sulfate free šampona obratite pažnju obratite pažnju na to da li je pojedini šampon adekvatan za Vaš tip kose da biste postigli kompletan učinak, zato što ima različitih: namenjenih postizanju volumena, za pomoć masnoj ili suvoj kosi, hemijski tretiranoj kosi.

Definitivno, sulfate free šamponi su korisniji za izgled i zdravlje kose. Vrlo brzo ćete primetiti da Vam je kosa blistavija i nežnija na dodir. Postoji širok izbor ovakvih šampona većeg broja kompanija. Šampon ćete prepoznati po oznaci sodium lauryl free (SLS).

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: