Zumba fitnes

Zumba fitnes je jedan od najinovativnijih i trenutno najatraktivnijih metoda vežbanja i plesa u svetu ali i kod nas.

Šta je zumba fitnes?

Zumba fitnes, podrazumeva trening koji je spoj fizičkih aktivnosti koje uokviruju fitnes vežbe sa plesom istovremeno.

Na taj način, zumba fitnes je idealan izbor ukoliko želite da steknete kondiciju, zategnete svoje mišiće, ali se i zabavite i družite u isto vreme.

Kada i kako je nastao zumba fitnes?

Ovaj neobičan metod vežbanja uz ples, nastao je pre svega nekoliko godina i to verovali ili ne sasvim slučajno, kada je jedan Kubanac, Alberto Beto Perez, koji je inače instruktor plesa i koreograf, u nameri da održi svoj trening, shvatio da je zaboravio odgovarajući disk sa muzikom za vežbanje. Tada, on je došao na ideju, da uz trening fitnesa pusti drugi disk, sa latino muzikom koji mu je bio pri ruci u tom trenutku.

Latino muzika, u njemu i u učesnicima treninga, dok su realizovali vežbe, podstakla je ritam, koji se dalje preneo i rezultirao najpre improvizovanim načinom fitnes vežbanja, koje se posle proširilo i postalo opšte prihvaćeno i popularno.

Kao što je rečeno, zumba fitnes je ponikao i nastao od fitnes vežbi koje su praćene latino ritmom, ali kako se ova mešavina fitnesa i plesa širila i postajala popularna širom sveta, tako su se i spontano unele neke novine u polju muzičke pratnje vežbi.

Tako, zumba ples, danas se vežba i igra i uz zvuke hip hopa, kantri i drugih pravaca muzike, koji se često tokom treninga smenjuju i na taj način i smenjuju i čine dinamičnim sam ritam pokreta i vežbanja.

Zumba fitnes2

Zašto je zumba fitnes dobar?

Zumba fitnes, dobar je jer uz vežbe praćene ritmičkim pokretima tela, istovremeno pojačava i formira kondiciju, uspostavlja dobar i uravnotežen srčani ritam, a na taj način i cirkulaciju, zateže mišiće, posebno one u regiji leđa, abdomena i nogu, poboljšava koordinaciju pokreta, ojačava izdržljivost mišića i kičmenog stuba i istovremeno, doprinosi smanjenju stresa jer budi u vama osećaj za ritam i pokreće pozitivne misli i energiju.

Takođe, obzirom na to da su treninzi zumba fitnesa izuzetno dinamični i iziskuju dosta uložene energije, fantastični su za sagorevanje viška kalorija, čak i do 450 kalorija za sat vremena, ali jedino na šta upravo zbog te činjenice treba da obratite pažnju, jeste da sa sobom na ovaj trening obavezno ponesete dovoljnu količinu vode, jer u protivnom veoma lako može doći do dehidracije organizma i prekomernog zamora.

Dodatni saveti:

Treninzi zumba fitnesa mogu vam biti znatno interesantniji ako ih realizujete u dobrom i prijatnom društvu, recimo sa dobrom prijateljicom.

Za svaki trening obucite se tako da imate maksimalnu pokretljivost jer zumba fitnes to svakako iziskuje.

Ukoliko imate neke ozbiljnije zdravstvene komplikacije, nemojte započinjati trening pre konsultacije sa svojim lekarom.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: