Boja kose za svetao ten

Kada je u pitanju izbor boje koja je idealna za vašu kosu, on uvelikoj meri mora biti prilagođen sa vašim tenom.
Sve što podrazumeva veliki kontrast između boje kose i tena, unapred ne obećava dobar sklad.

Koje boje ne treba birati?

Ukoliko imate svetao ten i ukoliko ste bledi, nemojte nikako birati suviše tamne i intezivne boje za svoju kosu. Na listi gotovo zabranjenih boja kose za svetao ten, nalaze se crna boja i druge intezivno tamne boje i nijanse.

Razlog za to, leži u činjenici, da previše tamna kosa, može pojačati utisak toga da ste bledi i vaše lice može izgledati bezživotno i neupečatljivo.

Koje boje treba odabrati?

Uz svetao ten, odlično će vam pristajati svetle i prirodne boje kose, kao što su sve varijacije i nijanse plave boje, ali i boja meda, svetlo smeđa boja i slično.

Takođe, uz navedene boje kose koje mogu odgovarati uz vaš svetao ten, možete se poigrati i sa kombinacijom tih boja.
Svetao ten izuzetno podnosi pramenove u boji i šatiranu kosu.

Šta još utiče na pravi izbor boje uz svetao ten?

Ono što dodatno utiče na pravi izbor boje kose ukoliko imate svetao ten, jeste boja obrva i boja vaših očiju. Ukoliko su vam obrve i oči takođe kao i ten prirodno svetle, to je razlog više da se ne odlučujete za tamne i suviše intezivne boje za kosu. To bi moglo doprineti dodatnom kontrastu, koji nikako ne igra u prilog dobrom i željenim izgledu.

Boja kose za svetao ten2

Ono što vam kada je boja obrva i boja očiju u pitanju može pomoći pri izboru boje za kosu jeste to da u skladu sa bojom obrva i bojom očiju, uskladite i boju kose.

Boja kose, ne bi trebalo da drastično odudara od boje obrva. Uz svetle oči, pristajaće vam plava i svetla kosa, dok uz tamnije oči možete izabrati i neku od smeđih nijansi kose.

Dodatni savet

Ukoliko i uprkos ovim smernicama ipak niste sigurni koju boju kose bi bilo najbolje da uskladite uz svoj svetao ten, konsultujte se sa svojim frizerom ili jednostavno prelistavanjem ženskih magazina pokušajte da pronađete sliku devojke čiji ten je sličan vašem i pogledajte u kojoj boji ona ima kosu.

Ukoliko vam se ta kombinacija boje kose i svetlog tena na njoj dopadne, a ukoliko devojka na slici još i vizuelno asocira na vas, odnosno ako ima sličnosti sa vama, sličan oblik lica, boju očiju ili obrva i slično, onda se i vi odlučite za tu boju i potražite je u prodaji ili kod svog frizera.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: