Crvena kosa

Crvena boja kose, zasigurno veoma izražajno privlači pažnju okoline, samim tim što je ona sinonim za izražajan i često dominantan karakter i ličnost, posebno onda kada je prisutna u vatreno crvenoj nijansi.

Možda baš otuda, a ne tek tako slučajno, potiče i činjenica da su brojne imaginarne i strip junakinje koje poseduju opisani karakter, zamišljene i predstavljene kao žene sa crvenom kosom.

Crvena kosa kao odraz hrabrosti i avanturističkog duha

Neretko, crvenu boju kose, biraju dame koje ne podležu predrasudama i nametnutim normama i dame koje su avanturističkog duha, hrabre i spremne na izazove i promene.

Kako do intezivno crvene nijanse?

Poznato je da postoji i dostupan je širok spektar nijansi crvene boje, međutim, da bi neka od tih nijansi, odnosno nijansa crvene boje koju odaberete za vašu kosu, uspela da izgleda baš tako kao što želite na vašoj kosi, potrebno je da vaša kosa prirodno sadrži feomalanin pigment. Ovaj pigment, dovoljan je i u najmanjoj meri u vašoj prirodnoj pigmentaciji, kako bi omogućio i stvorio preduslov da vaša kosa može uspešno da se ofarba u bilo koju, a posebno intezivno crvenu nijansu.

Crvena kosa2

Ovaj pigment, javlja se kao dar prirode i ukoliko ga prirodno ne posedujete, nemoguće je nadomestiti ga. Ukoliko ga vaša kosa nema, moći ćete da se ofarbate jedino u tamne crvene nijanse, dok će intezivno i vatreno crvena kosa za vas nažalost morati da ostane neostvarena želja.

Održavanje i nega crvene kose

Crvena kosa, veoma je komplikovana i teška za održavanje, iz razloga što se crvena boja veoma brzo i lako ispira prilikom pranja kose. Iz tog razloga, crvenu kosu, kako bi ste uvek imali svežu boju, trebalo bi da osvežavate kolor šamponom u nijansi koja odgovara vašoj nijansi kose. Na taj način, izbeći ćete često farbanje koje oštećuje kosu, a vaša boja, duže će biti intezivna i sveža.

Na opadanje inteziteta crvene boje kose, nakon farbanja, deluje i jaka sunčeva svetlost, posebno onda kada ste joj izloženi dugo i direktno. To se dešava zato što sunčevi zraci imaju osobinu da smanjuju nivo feomalanina, koji je ponovićemo direktno zadužen za intezitet crvene boje kose.

Crvena boja kose u skladu sa tenom i bojom očiju

Ukoliko imate svetle oči i svetao ten, bolje i lepše će vam pristajati svetle nijanse crvene kose, dok ćete ukoliko imate tamne oči i tamniji ten, bolji izbor napraviti ako za boju kose izaberete neku takođe tamniju nijansu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: