Dubinsko pranje kose

Mnogi negativni uticaji vrebaju našu kosu. Radi se o spoljnim faktorima, ali ništa manje važni nisu ni hemijski tretmani.

Vremenom, to može dovesti oštećenja, suvoće, izraženog mašćenja, lomljenja, opadanja i gubitka blistavosti kose. Na vama je da blagovremeno predupredite ovakve pojave.

Tretman dubinskog pranja kose

Kada govorimo o tretmanu pod nazivom dubinsko pranje kose reč je o postupku pri kom se vlasi čiste. Sposobnost preparata koji se upotrebljavaju pri ovoj vrsti tretmana je da prodru u dubinu dlaka i doprinesu njihovoj regeneraciji.

Mnoštvo neprijatnosti sa kosom uzrokovano je taloženjem hemijskih proizvoda za kosu u kojima neretko ima silikona i ostalih supstanci koje običan šampon ne može ne može da otkloni. Iz tog razloga, bilo bi dobro da povremeno upriličite dubinsko pranje, da biste eliminisali zaostale tragove proizvoda kao što su: šampon, maske, pene i slično koje ste upotrebljavali tokom dužeg vremenskog perioda.

Dubinsko pranje kose2

Ovaj tretman podrazumeva 3 činioca, šampona, kreme ili gela koji rekonstruiše vlasi kao i regeneratora. Operite kosu uz upotrebu šampona, potom nanesite kremu ili gel izabran u skladu sa debljinom vlasi – ovo je izuzetno značajna stavka, dolazi do zagrevanja i hlađenja preparata i od presudnog je značaja obaviti to na pravilan način, odnosno u skladu sa uputstvima priloženom uz preparat. Posle ispiranja treba naneti regenerator koji je potrebno isprati. Pre nego što pristupite sušenju fenom na redu je nanošenje kristala ili namenskih kapi, i to onih u kojima nema silikona.

Treba obaviti četiri do osam ovakvih postupaka za redom. Stoga se damama ne preporučuje pranje kose kod kuće u ovo vreme, zato što je od značaja obaviti više tretmana. U prodaji se mogu naći kompleti koji omogućuju damama da to obave u svom domu, ali je to dosta komplikovanije nego u frizerskom salonu, zato što je neophodno da se kosa zagreje i zato što sam postupak podrazumeva nekoliko stavki. Već posle prvog dubinskog pranja uočićete poboljšanje na svojoj kosi.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: