Hrononutricija

Različite vrste i stepeni disbalansa i loše zdravstvene slike u organizmu, nastaju isključivo kao posledica loše i neispravne ishrane, koja nam se zatim kao bumerang vraća posledicama koje ostavlja na naše zdravlje.

Navike o ishrani, stičemo često u ranom detinjstvu, ali ih neretko i sami nepravilno oblikujemo i podređujemo brojnim obavezama tokom dana i brzom ritmu života. Zato umesto u svom domu, često jedemo u restoranima brze hrane, ili čak i u slučajevima kada namirnice pripremamo kod kuće, ne vodimo puno računa o načinu njihove pripreme.

O čemu brine hrononutricija?

Upravo o tome, o načinu pripreme namirnica, ali i o njihovom odabiru, načinu kombinovanja, doziranju i uklopljenosti sa našom zdravstvenom slikom i potrebama, brine hrononutricija. Ona se još češće naziva hrono ishrana.

Šta je hrononutricija?

Hrononutricija, je metoda posmatranja i regulisanja ishrane, koja je iznikla i ukorenila se na čvrstim dokazima brojnih naučnih i medicinskih istraživanja i na poznavanju elemenata ishrane kako i toga kako se ti elementi ishrane manifestuju na naš organizam, bilo da smo u trenutnom savršeno besprekornom zdravstvenom stanju ili da je naše zdravlje oštećeno.

Hrononutricija, kao metoda ishrane, uokviruje i objedinjuje ne samo saznanja i činjenice iz medicine i nutricionizma, već i iz brojnih drugih polja nauke, kao što su biohemija ili biofizika.

Hrononutricija2

Kome je hrononutricija namenjena?

Ova unapređena i dugo usavršavana metoda ishrane, namenjena je zaista svima, bez obzira na pol, starost, zdravstveno stanje ili geografsko područje i boravište.

U tom odgovoru, najvažniji je podatak da kod svih ljudi, kao što je napomenuto bez obzira na njihov pol, starost ili bilo šta slično, hrononutricija ima ulogu da im pomogne, kako da sačuvaju i očuvaju zdravlje, tako i da zdravlje koje su izgubili povrate.

Upravo zato, hrononutricija kod svih i za sve ima svoju srhu i smisao.

Onda kada zdrave osobe, na vreme i ispravno počnu da se pridržavaju pravila ove metode ishrane, unapred će poštedeti sebe brojnih zdravstvenih komplikacija kao što su povišeni holesterol, oštećenje organa, smanjenje vitalnosti i kvaliteta životnih funkcija, dijabetes i slično.

Upravo sve ove, ali i brojne druge zdravstvene komplikacije, nastaju kao posledica lošeg kombinovanja i odabira namirnica.

Na svu sreću, i tada, kada ovakve i druge zdravstvene komplikacije nastanu, hrononutricija je tu, da vam kao pravilna metoda ishrane vrati balans i zdravstvenu ravnotežu organizmu, bar u meri u kojoj je to maksimalno moguće.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: