Kako da ga prebolim

U životu svake devojke ili žene, pre ili kasnije, a nekada čak i više puta, dođe trenutak kada se suoči sa situacijom u kojoj je potrebno da preboli muškarca koga je volela.

Tako nešto, nije nimalo prijatno, a ni lako. Često zahteva vreme, ali i mnogo truda i odlučnosti žene.

Zašto je teško preboleti ga?

Onda kada se veza ili čak brak sa partnerom završi, završi se i jedan period u životu žene. Tada, ona ne treba i ne mora da preboli samo njega, već i sve ono što je spajalo sa njim i što je vezivalo za njega. Upravo te stvari, sva ta sećanja na lepe trenutke i prijatne događaje provedene sa partnerom, predstavljaju otežavajuću okolnost u procesu preboljevanja.

Onda kada žena zaboravi i preboli uspomene koje je vezuju za muškarca koga je volela, tada će uspešno preboleti i njega!

Kako ga preboleti?

Zato, ako ste baš vi sada jedna od tih devojaka ili žena i ako ste suočeni sa odlukom i potrebom da ga prebolite, pre svega nemojte misliti na bilo šta lepo što vas je ikada vezalo za njega.

Razlog tome je jednostavan, čim ste dovedeni u situaciju da je potrebno da ga prebolite, to znači da su pored tih lepih stvari i uspomena, u vašem odnosu nastale i postojale i ružne stvari.

Kako da ga prebolim3

Srazmerno odluci da ga prebolite, sigurno su te ružne stvari, čak i brojnije ili intezivnije od onih lepih, jer u protivnom, ne bi se ni dogodio kraj vaše veze ili braka i ne bi ste ni morali da ga prebolite.

Spisak razloga

Uradite jednu veoma jednostavnu, a pritom korisnu stvar koja će vam pomoći da ga prebolite. Odvojte malo vremena samo za sebe, sedite negde gde ćete biti sasvim sami i u tišini. Saberite svoje misli i tako sami, bez uticaja drugih ljudi, uzmite olovku i papir. Na taj papir, napišite i navedite sve situacije u kojima vas je ikada razočarao ili povredio.

Navedite sve razloge zbog kojih ste se razočarali u njega i zbog kojih ste patili ili zaplakali. Navedite koliko vas je puta doveo u situaciju da vam upropasti dan, koliko vas je puta slagao, izdao ili uradio bilo šta loše i što niste zaslužili.

Takođe, na taj papir, napišite i sve ono lepo što ste vi učinili za njega, navedite situacije u kojima ste se žrtvovali za tu ljubav, stvari koje ste mu oprostili i slično.

Jednostavno, napravite jedan mali ali precizan rezime vašeg odnosa, ali dok pišete upotrebite mali trik i poigrajte se sami sa sobom. Dakle, ne pišite i ne navodite te razloge i situacije kao da ste ih vi i on doživeli. Već zamislite sebe i njega kao da ste neke druge dve osobe, kao da ste neki drugi likovi postavljeni i zamišljeni na osnovu stvarnog iskustva. Izmislite dakle neko žensko i neko muško ime i pišite u trećem licu jednine, hronološki po redosledu događaja.

Kako da ga prebolim

Na primer:
” On je slagao” – ” Ona mu je oprostila iako je znala da je laže”
” Ona mu je verovala” – ” On je razočarao” Itd.

Pritom, trudite se da navedete što više detalja u opisima tih situacija. Na kraju, kada završite svoje pisanje i kada sve čega ste se setili iznesete na papir, uzmite taj papir i pre nego što počnete da ga čitate, zamislite da su akteri događaja na njemu izmišljeni likovi, a da to niste vi i on.

Kada pročitate sve do kraja, postavite sebi samo jedno pitanje: ” Da li ovo želim da budem ja?”

Ako vaš odgovor bude negativan, a o tome je nepotrebno postavljati dodatno pitanje i davati komentar, zgužvajte lepo taj papir i bacite ga, zajedno sa svojom željom, da žena sa papira ponovo budete vi!

Počnite da razmišljate o lepim stvarima. Osvrnite se na život i sve ono lepo što on sa sobom nosi. Družite se, volite sebe i dopustite da vas neko vredan toga zavoli.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: