Kako da iz korena promeniš svoju kuhinju?

Stakla za kuhinje kao novi trend i praktično rešenje koje će svi obožavati

Svi znamo da je nezaobilazan deo kuhinje površina na zidu između gornjih i donjih elemenata. To je površina koja se tradicionalno prekriva različitim pločicama, a od skoro postoji i novo rešenje koje se koristi u enterijeru, a to je kaljeno staklo.

Ako tražite alternativu za konvencionalne pločice koje su sastavni deo svake kuhinje obratite pažnju na novi proizvod na tržištu koji se posebno ističe i preporučuje za moderne kuhinje, a to je kaljeno staklo. Više o ovim proizvodima, karakteristikama i načinu montaže potražite na adresi staklazakuhinje.rs.

Ono što je najzanimljivije kod kaljenog stakla je to što niste ograničeni sa bojom, a ni sa motivom, odnosno možete odabrati sliku po želji, a prirodna refleksija stakla će dodatno naglasiti odabrani motiv. Staklo za kuhinje se uzima nakon svih radova, odnosno montira se na kraju, kada već imate postavljene sve kuhinjske elemente i određene pozicije za utičnice. V

eoma je bitno uzeti tačne i precizne mere jer zid koji oblažete biće prekriven kaljenim staklom iz jednog komada bez spojeve i bez fuga. Na ovaj način sprečavate pojavu bakterija i čišćenje fuga.

Održavanje je veoma lako, mnogo lakše nego održavanje pločica i fuga, dovoljno je samo da prebrišete prvo vlažnom magičnom krpom i sredstvom za čišćenje stakla, a zatim i prebrisati suvom krpom. U redovima koji slede saznajte koliko košta kaljeno staklo, montaža na zid i koje sve vrste postoje.

Kaljeno staklo za kuhinje dolazi u velikom spektru boja tako da možete poručiti staklo u boji u kojoj želite. Najčešće se bira staklo u odnosu na boju frontova kuhinje, odnosno bitno je da se boja ormarića uskladi sa bojom kaljenog stakla.

Kaljeno staklo, pored toga što može biti jednobojno, ili u bilo kojoj boji iz RAL/NCS karte može biti sa Vašim motivom ili odštampanom slikom. Ako odaberete staklo za kuhinju sa šarom obratite pažnju kako ćete ga uklopiti sa bojom kuhinjskih frontova.

Najveći benefit stakla za kuhinje je to što nema vidljivih fuga, i samim tim neće se skupljati prljavština i bakterije. Stakla dolaze u debljini od 6 ili 8 mm i seku se po meri nakon što se detaljno izmeri površina između gornjih i donjih kuhinjskih elemenata.

Najčešće se ugrađuje staklo od 6 mm, dok se kod neravnih zidova i loše realizovanih zidarskih radova koristi kaljeno staklo od 8 ili 10 mm.

Kako se staklo montira?

Postoji dva načina montiranja stakla za kuhinje, odnosno ako se koristi bojeno staklo ono se uvek na zid pričvršćuje sa bezbojnim silikonom. Ako ste odabrali staklo sa folijom, odnosno sa Vašim motivom ne lepi se silikonom već se staklo kajla i lepi kantovima.

U slučaju lepljenja silikonom postoji mogućnost da se print folija odvoji od stakla. Nakon montaže stakla spojevi sa kuhinjskim ormarićima se lepe neutralnim ili sanit silikonom koji sprečava pojavu buđi. Na mestima gde postoje utičnice i prekidači na zidu staklo se useca i prave se rupe u radionici pre montiranja.

Koja je cena stakla za kuhinje?

Kaljeno staklo košta u proseku 200 evra po kvadratu, a na cenu utiče broj rupa za utičnice i prekidače, kao i debljina traženog stakla, nije ista cena za 6mm i 10 mm. Ako želite da prođete jeftinije ugradite tanje staklo sa minimalnim brojem useka ili bez njih.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: