Kako da uklonim bubuljice

Uklanjanje bubuljica, veoma često, zna da bude mukotrpan i dugotrajan proces, pogotovo, ako su bubuljice brojne i uporne i ako izlaze jedna za drugom.

Ako je tako, morate se naoružati upornošću i strpljenjem, ali i primeniti nekoliko korisnih saveta. Jako je bitno da vodite računa da ne ostanu ožiljci koje bi onda morao da uklanja neki hirurg plastične hirurgije.

Najvažniji savet

Pri uklanjanju bubuljica, morate biti uporniji od njih samih. Dakle, proces uklanjanja, uključujući sve njegove faze koje je potrebno da se smenjuju, ne smete prekidati, sve dok i poslednju bubuljicu ne uklonite i ispred sebe u ogledalu vidite savršeno glatko lice.

Kako je to moguće?

To je moguće, ukoliko pre svega, na bubuljice ne delujete agresivno, ne cedite ih i ne pritiskate. Svako ceđenje i pritiskanje bubuljica, povećava i donosi rizik od ostajanja ožiljaka i ponovne pojave bubuljica. To znači, da na bubuljice, kako bi nestale, morate delovati umirivanjem.

Umirivanje bubuljica je prva faza u procesu njihovog uklanjanja.

Kako umiriti bubuljice?

Umirićete ih tako što ćete eliminisati faktore koji povećavaju mogućnost za njihovo nastajanje i širenje.

Ti faktori su: hormonska neravnoteža, stres, nervoza, neadekvatna ishrana, dodir sa nečistoćama i loša higijena.

Kako da uklonim bubuljice2

Zato, trudite se da budete što više smireni i uravnoteženi, nemojte se nervirati i izlagati stresu. Ne jedite masnu hranu, izbegavajte kontakt sa nečistoćama i održavajte redovno i pravilno ličnu higijenu.

Sve to, sprečiće nastajanje novih bubuljica i umiriće stare, a samim tim, biće vam i lakše da te stare sanirate i uklonite.

Kako sanirati i ukloniti bubuljice?

Rekli smo, i još jednom ćemo napomenuti, nikako agresivnim putem i metodama. Umesto toga,
svakog jutra se temeljno umijte toplom vodom, koja prodire duboko u pore i čisti ih. Prilikom umivanja, koristite glicerinski sapun koji leči i regeneriše kožu. A jednom nedeljno umesto glicerinskog sapuna koristite blagi piling za dubinsko čišćenje. Umivenu kožu prirodno, i bez upotrebe peškira osušite.

Na lice, nanosite blagu i nikako masnu podlogu za šminkanje, odnosno tečni puder.

Masni, tečni puderi mogu zapušiti pore i uzrokovati dodatno nastanak bubuljica.

Uveče, pre nego što legnete u krevet, ponovo se na isti način umijte, uklonite i poslednji trag šminke sa lica, a nakon što se umijete i lice osušite, bubuljice tretirajte dečijim puderom u prahu, koji će uzrokovati njihovo prirodno zasušivanje. Kada se zasuše, ispod površine bubuljica, koža će sama početi da se regeneriše.

Ukoliko su vam bubuljice praćene bolom i crvenilom kože, namažite ih nekom mašću na bazi antibiotika, takođe uveče, pred spavanje. Antibiotik će smiriti i eliminisati upalu.

Ukoliko vam ova metoda uklanjanja bubuljica ipak ne pomogne, obratite se što pre kozmetičaru i oslonite se na neki od profesionalnih kozmetičarskih tretmana namenjenih uklanjanju bubuljica.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: