Kako imati glatke noge

Besprekorno glatke i nežne noge, zasigurno su cilj svake dame, bez obzira na godine. Na putu do tog cilja, dame pribegavaju različitim metodama uklanjanja dlaka i praktikuju da upražnjavaju adekvatne tretmane nege, jer jedino uredno izdepilirane i negovane noge mogu biti glatke i nežne.

Šta su najveći neprijatelji glatkim nogama?

Najveći neprijatelj glatkim nogama jesu guste dlake, pogotovo ako imaju jak koren i ako brzo rastu. Takođe, pored upornih i estetski nedopadljivih dlaka, neprijatelj glatkim nogama, mogu biti i nepravilnosti na samoj koži, kao što su bubuljice i sliče nepravilnosti koje mogu nastati kao posledica loše nege ili kao iritacija nakon depilacije ili brijanja.

Kako imati glatke noge?

Da bi ste imali savršeno i besprekorno glatke noge, trudite se da sa njih redovno i što efikasnije uklanjate dlake. To možete postići redovnim, svakodnevnim brijanjem, redovnom depilacijom ili trajnom laserskom epilacijom, koja je najefikasnija među metodama uklanjanja dlaka.

Brijanje nogu

Kada je reč o brijanju nogu, sa ciljem da vam noge budu besprekorno glatke, važno je da uvek koristite oštar i sterilno čist brijač. Nedovoljno oštar ili nedovoljno čist brijač, može samo polovično ukloniti dlake sa vaših nogu i time neće stvoriti željeni efekat glatkoće, dok nedovoljno čist brijač može izazvati pojavu niza infekcija na koži koje mogu biti uporan neprijatelj glatkim nogama.

Kako imati glatke noge2

Kako bi ste te neprijatnosti izbegli, brijač redovno menjajte, dezinfikujte ga nakon upotrebe vrelom vodom ili alkoholom i osušite ga.

Noge posle brijanja, obavezno namažite dečijim puderom koji umiruje tek obrijanu kožu.

Depilacija nogu

Kada se sa ciljem postizanja savršene glatkoće nogu opredelite za depilaciju, potrudite se da se uvek depilirate u profesionalnim salonima lepote ili se prepustite rukama osobe za koju ste sigurni da je u postupku depilacije stručna.

Prilikom depilacije, bilo da je reč o depilaciji toplim ili hladnim voskom ili o depilaciji šećernom pastom, može doći do neželjenih efekata iritacija koje izazivaju nepravilnosti na koži i time uskraćuju njenu glatkoću.

Da bi ste takve nepravilnosti izbegli, uverite se da je vosak nov i besprekorno čist pre upotrebe i noge nakon depilacije obavezno dezinfikujte nekim od sredstava predviđenih za dezinfekciju nogu nakon depilacije.

Kako imati glatke noge3

Trajna laserska epilacija

Trajna laserska epilacija, ujedno je najefikasnija metoda uklanjanja dlaka i predstavlja najbrži put do trajno glatkih nogu. Ova metoda uklanjanja dlaka, izvodi se u nekoliko, međusobno vremenski distanciranih tretmana i daje savršene krajnje rezultate. U ovom postupku, odnosno u toku tretmana, sa površine nogu, parcijalno se uklanjaju dlake sve dok se metodom deo po deo ne uklone dlake sa svih delova nogu. Nakon što postupkom trajne epilacije uklonite dlake sa svojih nogu, glatke i nežne noge biće vaša svakodnevnica.

Važnost nege i higijene

Važnost redovne i pravilne nege, ogleda se u sprečavanju pojave bubuljica i sličnih iritacija zbog kojih noge ne mogu biti glatke.

Negom, koža nogu postaje baršunasta, nežna i glatka. Zato kožu nogu, nakon svakog tuširanja ili kupanja namažite mlekom za telo, koje je po mogućstvu obogaćeno vitaminima i hidrantno.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: