Kako ispraviti kosu

Lepa, duga i negovana kosa je oduvek smatrana za jedan od simbola ženske lepote. Ravna kosa daj više mogućnosti prilikom izbora frizura i lakše se odlikuje od kovrdžave.za razliku od njih, dame sa kovrdžavom kosom žele samo jedno – ravnu kosu. Pa, svetu se ne može udovoljiti 🙂

Svaka poznata kozmetička kuća ima liniju preparata za ispravljanje kose, izbor je ogroman. Ali, zašto uzalud bacati novac kad iste efekte možete postići sa preparatima iz domaće radinosti, koji pritom nemaju štetnih uticaja na vašu kosu. Ipak, od njih ne očekujte čudo. Oni će vam pomoći da lakše rukujete kosom i da je lakše oblikujete. Neki od njih su:

• Maslinovo ulje – osim što potpomaže oporavak vlasi i podstiče njen rast, tretman toplim uljem je pogodan i za ispravljanje kose jer omekšava dlaku i omogućava joj da se opusti. Zagrejte maslinovo ulje, ali da ne bude vrelo i blago ga utrljajte na vlasište i duž kose. Uvijte kosu u peškir i ostavite da sastojci deluju sat vremena. Nakon toga operite kosu blagim šamponom. Pored maslinovog, možete koristiti i ulje od kokosa ili lana.

• Med – u kombinaciji sa mlekom ili već navedenim maslinovim uljem, predstavlja čudotvornu masku za kosu. Pomešajte med i mleko, a možete dodati u tu masu i jagode ili banane. One sadrže vitamin B koji dodatno hrani kosu i sprečava njeno pucanje. Kada napravite kompaktnu masu, nanesite je na kosu i ostavite da deluje. Kad se osuši, sprati je mlakom vodom.

Kako ispraviti kosu2

Ukoliko imate malo više vremena da se bavite time, predlažemo vam postupak ispravljanja kose pomoću viklera i plastične folije. Rezultat je fenomenalan i malo dugotrajniji od upotrebe pegle. Potrebni su vam veći vikleri, šnalice češalj i plastična folija za pakovanje. Izbegavajte samolepljive viklere jer vas mogu čupati. Pre tretmana, operite kosu i stavite regenerator ili masku. Kosu samo blago prosušite peškirom , bitno je da kosa ostane vlažna. Kosu raščešljate i podelite na jednake pramenove, a zatim stavite viklere. Pričvrstite šnalicama po potrebiKako bi se lakše ispravila, ne bi trebalo da bude previše kose na jednom vikleru. Ako vam se kosa u međuvremenu osuši, samo je naprskajte vodom i nastavite sa radom.

Viklere ostavite na glavi dok se kosa skroz ne osuši prirodno. Kad to nije moguće ili ako želite da brže osušite kosu, onda sa sa malo veće razdaljine kružite fenom oko glave kako ne bi goreli vlasi. Kada je kosa potpuno suva, polako skinite viklere i šnalice, a zatim raščešljajte kosu. Svaki pramen zatim obavijte oko glave i pričvrstite šnalicama. Kada to uradite sa celom kosom, preko toga stavite foliju i pričvrstite. Ukoliko imate haubu, sedite pod nju dvadesetak minute. Ii, kao što je već rečeno, fenom kružite oko glave kako bi zagrejali foliju i opustili vlasi potpuno. Kada skinete foliju, dobićete divnu, meku ravnu kosu.ako rezultat ne bude zadovoljavajući iz prvog puta, ne očajavajte. Ipak je ponavljanje majka znanja, kada se izveštite i rezultati će biti očkivani.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: