Kako podmladiti kožu lica

Usled različitih vrsta uticaja i delovanja sa kojima se svakodnevno susreće vaše lice, vaša koža lica je izložena starenju i promenama prvobitnih osobina i prirodnog balansa.

Koji uticaji i delovanja utiču na starenje kože lica?

Na starenje kože lica, u najvećoj meri utiče vreme koje prolazi, odnosno vaše godine. Međutim, pored vremena, na starenje utiču i deluju i brojni drugi faktori, kao što su tip i kvalitet kože, stres, nega kože, mera u kojoj pravite grimase i drugi faktori.

Ukoliko vam je koža prirodno suva, veće su šanse da brže i intezivnije ostari, nego što je to slučaj ukoliko vam je koža prirodno masnija i hidrirana. Zato, ukoliko vam koža prirodno nije hidrirana i dovoljno masna, hidrirajte je i tretirajte kremama i preparatima koji su namenjeni za to.

Otklanjanje bora i podmlađivanje lica je moguće donekle prirodnim putem a možete i tretmanima. Fileri za lice su na primer jedna od opcija.

Hidracija kože u cilju podmlađivanja

Hidrirana koža, znatno duže održaće i sačuvati potrebnu elastičnost, nego što je to slučaj ukoliko je nedovoljno hidrirana. A elastičnost, jedna je od najvećih preduslova da koža duže ostane zategnuta i mlada.

Elastičnost kože

Za elastičnost kože, pored dovoljnog nivoa hidracije, neophodan je i dovoljan nivo hijaluronske kiseline u sastavu kože. Ova kiselina, deo je prirodnog sastava kože i najjednostavnije objašnjeno ona formira i ojačava vezivno tkivo kože, koje je direktno zaduženo za elastičnost kože. Sa godinama, u prirodnom sastavu kože, smanjuje se prirodni i dovoljan nivo hijaluronske kiseline, i zbog toga, dolazi do smanjenja elastičnosti kože, a zatim i do pojave prvih bora, odnosno znakova starenja.

Kako podmladiti kožu lica2

Kreme sa hijaluronskom kiselinom

kako bi se nastanak bora i znakova starenja sprečio, umanjio i korigovao, koristite neku od krema koje sadrže u svom sastavu visok nivo hijaluronske kiseline. Na taj način, ovaj prirodni sastojak kože ćete nadomestiti, a time i direktno eliminisati znake starenja i podmladiti kožu.

Podmlađenu kožu, i dalje negujte kremama za uklanjanje bora i hidrantnim kremama i na taj način, sprečite i umanjite pojavu novih znakova starenja.

Važni saveti

Kada je u pitanju upotreba krema za uklanjanje bora, važno je da pre upotrebe na njihovoj ambalaži proverite rok važenja, kako bi ste se uverili u njihovu ispravnost.

Takođe, ove kreme nanosite svakodnevno i redovno i pre njihove upotrebe uvek predhodno dobro očistite kožu, kako bi delovanje kreme bilo efektno i intezivno.

Ukoliko vam upotreba krema za uklanjanje bora ne pomogne u procesu podmlađivanja kože, opredelite se za neki od tretmana podmlađivanja u salonima lepote, u kojima su dostupni tretman podmlađivanja laserom, ali i drugi efikasni tretmani podmlađivanja.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: