Kako se koristi streč folija?

Skoro da nema kuhinje u kojoj se u nekoj fioci ne nalazi streč folija. Moglo bi se s pravom reći da je ovo jedna od najpraktičnijih stvari koja je izmišljena, a evo nekoliko načina kako se folija može upotrebljavato.

Ako želite da sprečite da ivice kora za kolače zagore, onda ih aluminijumskom folijom prekrite. U ovom slučaju ivice neće biti prepečene, a ostatak kolača če lepo porumeneti.

Ako želite za dečiji rođendan da kreirate neki poseban oblik torte u pomoć će vam priteći aluminijumska folija. Kada streč foluju presavijete, onda napravire čvrste savitljive trake pomoću kojih ćete dobiti željene oblike i onda ih složite na dno pleha.

Ako stvrdnuti braon šećer želite da omekšate iv ratite ga u njegovo pravo stanje, onda komad šećera dolomite, pa ga u foluju zavijte i 5 minuta pecite u rerni koja je na 150 stepeni zagrejana. Foliju možete koristiti i za dekorisanje terote umesto kese za dekoraciju.

U fišek urolajte komad folije, a kroz rupu koju ćete ostaviti istiskujte fil i pravite željene šare na torti. Kada završite sa ukrašavnjem, foluju bacite. Lako i jednostavno ukrasite tortu. Zaboravite na pranje kese za dekoraciju, sada toga više nema.

Zadržavanje toplote, čišćenje srebra ili čišćenje zagorele šerpe?

Ako svežem spremljenom pecivu ili mesu želite da zadržite toplotu, onda nakon što ispečete kiflice, pile ili hleb, umotajte ih u salvetu, a zatim u aluminijumsku foliju. Salvete će upiti vlagu koja nastaje kondenzacijom, a streč folija će zadržati svežinu i toplotu.

Ako želite da očistite srebro, onda će vam dobro doći aluminijumska folija. Nju upotrebite za molekularnu reakciju, jer streč folija deluje kao katalizator. Ubacite u tiganj komad folije, dodajte hladnu vodu i dve kašičice sode bikarbone.

Zatim ubacite srebrni nakit, escajg ili svećnjake koje želite da očistite i ostavite ih da stoje  potpoljeni 2-3 minuta. Zatim ispretire srebro i ostavite ga da se osuši.

U komad aluminijumske folije možete da umotate sladoled u kornetu i tako sprečite curanje sladoleda iz korneta.

Zahvaljujući foliji možete da očistite i zagorelo dno na vašim šerpama. Ukoliko trenutno nemate metalni sunđer koji služi za ribanje zagorelog posuđa, onda vam za taj posao i te kako može poslužiti streč folija. Zgužvajte je i započnite sa ribanjem.

Povećajte efikasnost radijatora!

Ukoliko su vam radijatori u domu stari, a želite da maksimalno iskoristite njihovu toplotu, onda komad deblje aluminijumske folije zalepite na komad kartona. Sjajna strana folije trebalo bi da bude spolja, a karton stavite između radijatora i zida.

Okrenite stranu sa folijom ka radijatoru. U tom slučaju će se odbijati toplota o površinu folije i vraćaće se u dom što znači da zidovi neće upijati toplotu.

Sredite pohabano ogledalo!

Ako želite da stredite pohabano ogledalo, eto prilike uz pomoć aluminijumske folije.

Ako komad aluminijumske folije zalepite na zadnju stranu ogledala tako da mu sjajnu stranu okrenete, onda ćete mrljicama koje postoje na starinskim ogledalima dati retro izgled.

Eto zgodne prilike da svom ogledalu date poseban pečat, ali nikako foliju nemojte lepiti selotejpom, već pokušajte da je fiksirate tako što ćete upotrebiti ram.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: