Kako se brzo i lepo našminkati

Iako nije šminka glavna stvar koja nekoga čini lepim, ipak je neizostavna za najveća broj žena. Lepo našminkana i doterana žena je sigurnija u sebe, a kada je lepa sebi, drugima je još lepša. Uz malo truda, i bez previše slojeva šminke, žena može izgledati lepo i sveže.

Osnova lepote je nega. Ukoliko zanemarujete higijenu lica, ni jedna šminka neće učiniti da izgledate bolje. Čist koža lica je najbolja podloga za dalje šminkanje. Redovno se umivajte i koristite blaga sredstva za čišćenje koja ne iritiraju kožu. Uradite analizu kod dermatologa da bi ste saznali koji tip kože imate, da li je suva, mešovita, normalna ili masna. U zavisnosti od toga birajte preparate, ali i pudere i podloge, jer nije svaki pogodan za sve tipove kože. Posavetujte se sa svojim kozmetičarom oko izbora preparata ili direktno pitajte prilikom kupovine. Svaki savet je dobro došao.

Pre nanošenja pudera bilo bi poželjno koristiti podlogu ili neku toniranu kremu. U poslednje vreme svi veći proizvođači kozmetike u svojim linijama nude BB ili CC tonirane kreme. To su kreme koje poseduju svojstva ‘’all in one’’, ali je razlika što CC kreme u sebi sadrže i korektor, i njihova osnovna uloga je da koriguju boju kože.BB kreme u sebi sadrže više ulje, samim tim su i teže za nanošenje, ali su dugotrajnije i mogu se koristiti kao prajmer pre nanošenja šminke.

Nakon nanošenja odgovarajuće podloge, potrebno je korektorom sakriti sve nepravilnosti. Podočnjake, bubuljice i sitne bore možete korigovati korektorom u pravoj nijansi. Pravilo prilikom nanošenja korektora na predeo oko očiju je da on uvek mora biti za nijansu do dve svetliji od vašeg prirodnog tena. Laganim utapkavanjem nanesite korektor potezom od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu oka. Višk odstrranite blagim tapkanjem sunđerom. Nakon nanošenja orektora, obavezno na lice nanesite tečni puder kako bi ujednačili celu površinu lica. Opet, boju pudera birajte prema nijansi tena. Bitno je da se ne odskače previše. Nakon tečnog, ide puder u kamenu ili prahu, mada nije neophodan, pogotovo ako imate suvu kožu. Da bi izbegli izgled porculanske lutke, na obraze i bradu nanesite vrlo malo rumenila koje će uneti živost na vaše lice. Ne zaboravite prelaz ka vratu, da naneti puder ne bi ličio na masku.

Nakon sređivanja tena, koje uglavnom oduzima najviše vremena, sve ostalo su finese. U zavisnosti od prilike, birajte da li će te diskretniju ili jaču šminku. Diskretnija šminka je pogodna za dan, kako ne bi opterećivala lice, dok je jača šminka za večernje izlaske, kada je lice više izloženo veštačkom osvetljenju.

Kako se brzo i lepo našminkati2

Predlog dnevnog make-up-a:

Nakon stavljanja prajmera i tečnog pudera, blagim pokretima četkice nanesite puder u prahu na bradu, čelo i obraze. Može poslužiti umesto rumenila. Za dan se preporučuju svetlije nijanse senke, tako da se možete odlučiti za blagu nude nijansu, uz kombinaciju sa nijansom kajsije ili bronze. Ako imate tamnije oči, izaberite blago ljubičastu ili tirkiznu mat senku. Nemojte previše naglašavati oči, jer će te delovati grubo. Ajlajner koristite ako ne nanosite senku, ili nanosite neutralnu senku. Nije vam potrebno više od jednog sloja maskare, u crnoj ili braon boji. Eksperimentisanje sa drugim nijansama ostavite za večernji make-up. Na usne nanesite samo sjaj ili neki karmin neutralnije nijanse. Ovakav make-up će učiniti da delujete sveže i prirodno.

Predlog za večernji make-up:

Veštačko osvetljenje ne daje pravu sliku vas i vašeg izgleda, zato su potrebne jače nijanse da naglase vaše atribute na licu, bilo usne ili oči. Slobodno s možete odlučiti za malo tamniji puder, ali na delove tela koji su ogoljeni nanesite bronzer kako bi vam ten delovao ujednačeno. Kako smo već rekli da je za veče dozvoljena jača šminka, slobodno možete istaći i oči i usne, naravno sve s merom i ukusom. Na kapke nanesite ajlajner, crni, u boji, ili sa šljokicama, zavisno od prilike. Boju senke uskladite sa bojom očiju, a jedino pravilo je: ne previše tamna senka za svetle oči, u suprotnom će te izgledati kao rakun. Maskaru nanesite u dva sloja, a usne možete uokviriti olovkom ako želite puniji izgled. Nakon nanošenja karmina, nanesite sjaj koji će dati dozu senzualnosti vašim usnama.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: