Kako se našminkati

Da bi vaše lice bilo savršeno našminkano, ne morate biti majstor make up-a, niti morate trošiti sate i sate na posete kozmetičkih salona.

Potrebno je samo da uložite malo truda i kreativnosti u nameri da na svom licu, uz pomoć šminke istaknete ono što je najlepše.

Kako šminkom istaći ono što je najlepše?

Da bi ste šminkom istakli ono što je najlepše na vašem licu, potrebno je da na prvom mestu imate mere u količini šminke koju koristite odnosno nanosite. To znači, da količina šminke koju nanesete nikako ne sme biti tolika da izgleda napadno i dominira u odnosu na vašu prirodnu lepotu, odnosno atribute lepote na vašem licu.

Kako odrediti atribute lepote na vašem licu?

Atributi lepote na vašem licu, uglavnom mogu biti usne ili oči. U zavisnosti od toga šta smatrate da je od toga lepše, potrudite se da istaknete na pravi način.

Ukoliko recimo imate lepe, pune i prirodno dopadljive usne, potrudite se da ih uredno i lepo našminkate i naglasite, upotrebom ruža u boji koja vam odgovara i koja vam se slaže uz ten, boju očiju i boju kose.

Kako se našminkati2

Ukoliko imate lepe i krupne oči, naglasite ih tako što ćete naglasiti trepavice, nanošenjem nekoliko slojeva crne i izražajne maskare. Na taj način, oči će vam postati dominantna tačka fokusa na licu i ukoliko želite da ih dodatno ulepšate i naglasite, uz maskaru na predeo oko očiju nanesite i odgovarajuću senku za oči.

Kako odabrati pravu šminku?

Odabir prave šminke, možete najlakše realizovati na osnovu svog prirodnog tena, boje kose i boje očiju. Ono što bi trebalo da važi kao neko univerzalno pravilo, jeste da boja u kojoj birate šminku, mora biti usklađena sa vašim prirodnim izgledom. Ukoliko je suprotno i ukoliko boja šminke suviše odudara od prirodne boje vašeg tena, kose ili očiju, možete izgledati suviše neprirodno i napadno, čime će efekat šminkanje biti suprotan od svog cilja, a cilj je da vas ulepša.

Osim na osnovu boja i sklada, šminku je potrebno birati i na osnovu tipa kože. Postoji šminka koja je namenjena masnoj i problematičnoj koži, kao i šminka koja je namenjena suvoj koži, u skladu sa tipom svoje kože, uskladite i izbor šminke koja će se naći u vašem neseseru.

Takođe, vodite računa i o kvalitetu šminke koju birate, na osnovu porekla i robne marke.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: