Kako se rešiti bubuljica

Pojava bubuljica se uglavnom vezuje za period puberteta, ali one su manje više u našem životu prisutne svakodnevno, samo su neke manje, a neke više vidljive. Bilo zbog poremećaja hormona ili svakodnevnog stresa, naša koža je najpodložnija njihovom uticaju.

Suprotno opštem mišljenju, bubuljice ne znače da je vaša koža prljava. Ustvari, prekomerno čišćenje može iziritirati vašu kožu još više.

Kako se rešiti bubuljica?

Znači, prvi korak je redovna, ali ne i preterana higijena tretiranog dela tela. Dovoljno je oprati to mesto dva puta dnevno, ujutru i uveče pred spavanje. Prvi korak za dobijanje čiste i glatke kože je uspostavljanje disciplinovane rutine čišćenja. Kada ste umorni ili zauzeti, ne propuštajte ovu rutinu, jer tih par minuta umivanja i korišćenja sredstva za čišćenje kože nauštrb odmora ili dužeg spavanja vam mnogo više pomažu nego par minuta spavanja.

Tretirano područje perite najmanje jedan minut u kontinuitetu, uz blago trljanje kako bi se pore proširile i očistila nešistoća iz njih. Upravo se tu razvijaju bakterije zbog kojih nastaju akne i naravno da se prvo uklanja uzročnik njihovog nastajanja.

Kako sa šminkom?

Ako nosite šminku, ne idite u krevet bez prethodnog korišćenja sredstva za skidanje šminke i makar blagog umivanja. Spavanje sa šminkom na je siguran način da povećate brojnost bubuljica, a i otežaćete sam proces njihovog uklanjanja. Koristite odstranjivač šminke koji u sebi ne sadrži ulja pre pranja sa običnim sredstvom za čišćenje da bi ste se uverili da su svi tragovi šminke uklonjeni.

Kako se rešiti bubuljica2

Kvalitetni preparati za negu

Koristite proizvode na bazi benzoil peroksid ili salicilnih kiselina, u obliku sapuna ili losiona. Ovi proizvodi deluju tako što očistite mrtvu kožu sa površine i pomažu vašoj koži da se regeneriše novim ćelijama. Potražite proizvode koji sadrže benzoil peroksid u standardnim količinama od 1-3%, kako bi izbegli bespotrebno iritiranje kože. Proizvodi na bazi salicilnih kiselina isušuju kožu oko akni uklanjajući mrtve ćelije, ali to će postepeno dovesti do toga da vaša koža počinje da se regeneriše brže.

Kvalitetni tretmani za lep izgled lica

Pored svega gore navedenog, ako želite lepo i uvek mladoliko lice, trebalo bi da razmislite o tretmanima estetske hirurgije. Neki od najpopularnijih su svakako hemijski piling i botoks.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: