Kako skinuti salo

Gojenje je proces kom treba vremena, jer suvišne kilograme sigurno niste nabacili preko noći. Isto tako, preko noći ih se nećete ni rešiti.

Možda niste znali, ali relativno brzo i lako možete eliminisati suvišne masnoće iz organizma, bez preteranih odricanja i korišćenja skupih preparata koji obećavaju čuda.

Ako želite da izgleda lepo poput poznatih ličnosti kao što su na primer Stanija ili Jelena Karleuša, morate biti uporni u želji da skinete salo i suvišne kilograme i konačno zablistate kako zaslužujete i možete.

Kako skinuti salo?

Nema tu nikakve filozofije, osnovne stvari su dijeta i vežbanje, ali više pažnje treba posvetiti vežbanju jer bez njega ni najrigoroznija dijeta neće imati rezultata. Kod ishrane je bitno da uravnotežite unos ugljenih hdrata, proteina i zdravih masti, i da kalorijski unos bude manji od iznosa potrošenih kalorija. Podsetimo, potrebno je sagoreti 7000 kaorija kako bi se eliminisao samo kilogram masti iz organizma. Tu cifru nećete dostići za jedan dan, možda ni za nedelju. Ali za 15 dana, ukoliko se pridržavate ovih pravila, možete biti sigurni da je mast definitivno otišla u propast 🙂

Mišići snose glavnu odgovornost za sagorevanje kalorija. Zato je veoma bitno da se uporedo sa aerobnim vežbama, rade vežbe snage. Bitno kod vežbanja je da se aktivira celo telo, jer se onda celokupan organizam angažuje u sagorevanju suvišnih masnoća. Nije dovoljno odraditi, na primer, samo trbušnjake i očekivati čudo, jer čak ni ciljanim vežbama ne možemo uticati na to odakle će se salo skidati.

Kako skinuti salo2

Aerobne vežbe su nabitnije za pokretanje procesa eliminisanja masti iz organizma. Bitno je organizam dovesti do nivoa kada je angažovan od 70-80 proenata. Tada počinje sagorevanje. Trčanje je odličan izbor za svakodnevno upražnjavanje jer ne zahteva posebnu opremu, osim dobrih patika i možete ga raditi bilo kada i na bilo kom terenu. Trčanje brzo podiže puls i tako vam pomaže da sagorite kalorije, a posebno je korisno ako često menjate intenzitet i pravac trčanja.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: