Kako srediti nokte

Uredni i sređeni nokti, sastavni su deo izgleda uredne i lepe devojke ili žene.

Iako sitan, ovaj važan detalj, veoma je uočljiv i izražajan na rukama pripadnica lepšeg pola. On ostavlja utisak prilikom rukovanja sa ljudima u vašoj okolini, ali i prilikom svakog vašeg pokreta rukama kojim podržavate i dočaravate neku priču, prilikom momenta kada vozite, otvarate ili zatvarate vrata za sobom ili u prodavnici uzimate svoj novčanik i koristite platna sredstva.

Savet za sređivanje noktiju

Da bi vaši nokti bili sređeni, na prvom mestu moraju biti uredno oblikovani i čisti, ali ni to nije dovoljno, jer pored toga, moraju biti i negovani i zdravi, pa tek na poslednjem mestu nalakirani ili nadograđeni.

Negu noktiju morate sprovoditi i spolja, što se postiže upotrebom preparata za pojačavanje kvaliteta noktiju, ali i iznutra, što se postiže vitaminski i mineralno bogatom hranom.

Šta je potrebno za sređivanje noktiju?

Pre svega, potrebna vam je grickalica, zatim spravica za uklanjanje zanoktica, turpija i preparati za negu i bojenje noktiju kao i aceton i vateni tuferi za skidanje laka.

Nekoliko korisnih saveta

Da bi ste maksimalno smanjili mogućnost pojave nepravilno izraženih i bolnih zanoktica, nemojte šake izlagati preteranoj hladnoći i ne zadržavajte ih predugo u hladnoj vodi. Hladnoća, osim pojave zanoktica, može uzrokovati i oštećenje nokatne ploče.

Kako srediti nokte2

Pored toga, nokte nikako ne grickajte i posle svakog dužeg kontakta ruku sa vodom, namažite ruke vitaminskom ili glicerinskom kremom, jer će to imati obnavljajući efekat i na nokte.

Postupak oblikovanja noktiju

Da bi ste što jednostavnije i najbrže oblikovali nokte, već prilikom upotrebe grickalice, potrudite se da u što većoj meri odredite i dobijete njihov željeni oblik. Tako određen oblik, samo fino obradite turpijom kojom ćete pospešiti finoću oblika..

Kada dobijete željeni oblik noktiju, nalakirajte ih lakom u željenoj boji.

Saveti o upotrebi laka

Lak uvek nanosite na glatku i čistu nokatnu površinu. Ostatke starog laka uvek na vreme i detaljno uklonite, jer premazivanjem novog, preko starog sloja laka, dobićete efekat neuredno i nedovoljno sređenih noktiju.

Ukoliko vam je lak gust i nedovoljno tečan, razredite ga tako što ćete u flašicu sipati nekoliko kapi acetona i promućkati lak.

Nakon upotrebe laka, uvek proverite da li ste ga dobro zatvorili, jer bi u protivnom, mogao da se oseši i postane loš za dalju upotrebu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: