Kako urediti kuhinju?

Da li vam se dešavalo da u kuhinji izgubite strpljenje zašto što nemate dovoljno radnog prostora?

A da li brzo i želju za kuvanjem izgubite pošto vam je kuhinja monotono uređena, pa vam se ne mili ništa da radite?

Ukoliko želite da uživate tokom obavljanja kuhinjskih poslova i želite da vam kuhinja bude sinonim za porodično okupljanje i toplinu, onda je pravi trenutak da kuhinju malo preuredite i dodate neki novi dekorativni detalj.

Jedno od najkonkretnijih rešenja svakako je renoviranje, ali ako niste u mogućnosti, onda bolje da kuhinju oplemenite nekim dekorativnim elementima ili možda promenom kuhinjskih elemenata.

Tako, recimo, uz odgovarajuće radne ploče za kuhinje, vaš kuhinjski prostor odmah će izgledati lepše.

Kvarcne radne ploče za kuhinje za savršen radni prostor!

Ako niste planirali renoviranje kuhinje, onda je zamena radne ploče odlično rešenje. Bez obzira o kolikom radnom prostoru je reč, ako želite bez mnogo troškova da renovirate kuhinju onda je zamena radne ploče za kuhinje pravi izbor.

Na taj način ćete značajno ulepšati kuhinjski prostor, a ujedno ćete i dobiti novi izgled kuhinje.

Decenijama je granit sinonim za kvalitetne radne površine. Međutim, danas su posebno tražene i popularne kvarcne kuhinjske ploče.

Ranije se granit upotrebljavao za podove, kupatila, ali i kao dekoracija za zidove, pa su onda dizajneri enterijera došli do zaključka da je granit već dovoljno zastupljen u enterijeru.

Zato su polako počeli da se okreću drugom veoma kvalitetnom, izdržljivom i dugovečnom prirodnom materijalu, odnosno kvarcu. U odnosu na granit, kvarc je povoljniji, a u različitim nijansama se može pronaći na tržištu.

Zato nemojte da brinete, jer ćete sigurno naći odgovarajuću boju za kuhinjsku radnu površinu koja će se uklopiti u celokupan enterijer.

Oplemenite boju kuhinjskih zidova!

Ako želite malo da oplemenite kuhinjski prostor, onda je pravi trenutak da boju zidova promenite. Kao što je poznato, boje različito utiču na raspoloženje ljudi i zbog toga stručnjaci savetuju da se za određene prostorije koriste određene boje. U kuhinjama je poželjno da se koriste različite nijanse zelene, žute, plave ili boje kajsije.

Ipak, u odnosu na ostale kuhinjske elemente treba birati i boju zidova i ne bi trebalo da se kombinuje nekoliko različitih boja. Ako su, na primer, u boji drveta kuhinjski elementi ili beli, onda bi bilo poželjno da se izabere neka boja koja će ovu monotoniju da razbije. Međutim, ako želite da izaberete proverenu opciju onda bele zidove kombinujte sa jednim zidom koji je u nekoj veseloj nijansi.

Detalji su važni!

Kada planirate renoviranje čitavog kuhinjskog prostora, onda ne zaboravite da kuhinju upotpunite detaljima koji će prostor dodatno oplemeniti. Za topliji i prijatniji prostor možete ubaciti zavesu koja je svetlije boje, ali posebno obratite pažnju na materijal zavese.

Naime, kuhinjska zavesa uglavnom upija mirise hrane, pa se zbog toga mnogo češće pere nego ostale zavese u domu. Zato je poželjno da se izaberu zavese koje ne moraju da se peglaju i koje su tanjeg materijala kako bi se lako sušile.

Pored zavese, ako imate mesta dodajte i neku biljku u kuhinju. Osim što proizvode kiseonik, biljke pozitivno utiču i na raspoloženje. Međutim, izaberite biljke koje su otporne na čestu promenu temperature kako vam se cvećka ne bi brzo osušila. Zato se za ovakve prostorije preporučuju kaktusi, filadendron i slično sobno cveće.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: