Koliko kosa raste mesečno

Najčešće i u normalnim uslovima koje pružate svojoj kosi, vaša kosa mesečno poraste za jedan ipo do dva centimetra, bez obzira na vašu starost ili pol.

Međutim, uprkos ovoj činjenici, postoje brojni uslovi i uticajni faktori koji na povoljan ili ne povoljan način mogu uticati na rast kose, odnosno koji mogu ubrzati ili usporiti rast kose.

Šta ubrzava rast kose?

Ono što povoljno utiče i ubrzava rast kose, jeste dobra i kvalitetna ishrana i nega kose.
Kada je reč o ishrani, ona ne podrazumeva samo izbor namirnica kojima se hranite i koje na taj način materijama iz svog saastava snabdevaju vlasi kose, već se odnosi i na sve one preparate kojima bilo u vidu šampona, regeneratora, pakovanja ili nečeg četvrtog spolja utičete na sastav kose.

Svi oni preparati, koji sadrže vitamine i proteine neophodne za zdravlje kose, a kojima pritom tretirate svoju kosu, imaju direktan uticaj na brzinu njenog rasta.

Što je vaša kosa više podhranjena i nahranjena vitaminima i proteinima, bilo spolja ili iznutra, to će i njen rast biti više uravnotežen i brz.

Iz istog razloga i na isti način, na rast kose utiče i nega kose. Kvalitetnom i redovnom negom kose, pospešujete i ubrzavate njen rast.

Koliko kosa raste mesečno2

Ukoliko kosu redovno skraćujete, sa nje ćete odstraniti umrtvljene i suve krajeve, koji kao takvi iscrpljuju i troše rezerve i izvore vitamina i proteina zdrave kose i time usporavaju njen rast, a samim tim, kosa oslobođena umrtvljenih krajeva, počeće brže da raste.

Kako bi vam kosa brzo rasla, prilikom oblikovanja, nikada je ne sušite i ne fenirajte agresivno. Ne izlažite je preteranoj i dugotrajnoj toploti i ne dozvoljavajte da se zamrsi, jer u tom slučaju morali bi ste da je češljate agresivnije i izazivate bespotrebno čupanje koje oštećuje kosu.

Šta usporava rast kose?

Sve ono što je suprotno od uslova i uticajnih faktora koji pozitivno utiču na rast kose, deluje na njen rast nepovoljno i usporava ga. Konkretno, ne dovoljna, ne adekvatna i ne zdrava ishrana, i nega kose, usporavaju njen rast. Uz to, na usporen rast kose, mogu uticati i nepovoljni vremenski uslovi, odnosno to kada je i ako je vaša kosa, izložena prejakom suncu ili hladnoći i mrazu.

Koliko kosa raste mesečno3

Prejako sunce i preterana hladnoća, mogu izazvati isušenost i ispucalost kose, a to direkto i usporava njen rast.
Kako bi ste tokom vrelih letnjih dana i tokom hladnih zimskih dana sprečili isušivanje i pucanje kose, kosu pojačano i intezivnije negujte vitaminskim i proteinskim tretmanima, maskama i pakovanjima za kosu.

Hitna i brza pomoć kada je u pitanju rast kose

Da brzo i veoma intezivno pospešite i ubrzate rast kose, pomoći će vam ricinusovo ulje.
Ricinusovim uljem, jednom nedeljno namažite koren i vlasi kose i ostavite da ulje na kosi deluje oko pola sata pre ispiranja i pranja.

Ovaj tretman, za veoma kratko vreme, ubrzaće rast kose, a istovremeno pospešiće i njenu gustinu.

Ukoliko ništa od ovoga ne uspe, tu je i estetska hirurgija koja vam može pomoći sa tretmanom koji se zove transplantacija kose.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: