Nega lica prirodnim putem

Kada je reč o nezi lica prirodnim putem, ona u velikoj meri zavisi od godišnjeg doba, odnosno od činjenice koji su vam sve elementi i sastojci iz prirode dostupni u datom trenutku.

Pored prirodnim metoda, imate danas jako puno tretmana iz oblasti estetske i plastične hirurgije koji vam mogu biti od koristi.

Ipak, bez obzira na to, mi ćemo vam u daljem tekstu predočiti i predstaviti kako koji sastojak iz prirode deluje na kožu lica, a vi se shodno tome potrudite da iz toga izvučete korisne savete.

Voda, najdragoceniji dar prirode i sredstvo za negu

Pre svega, nega lica prirodnim putem, počinje sa upotrebom vode. Voda je najrasprostranjeniji element u prirodi, a ujedno ona i čini najveći procenat našeg organizma. Prema tome, ne samo što će vam poslužiti da bi ste uz pomoć nje sproveli i održali higijenu lica, već će i hidrirati kožu lica, što će joj dati zdraviji i prirodniji izgled. Zato kada se umivate, kožu lica nemojte da brišete već dozvolite da se sama osuši, kako bi stepen hidratacije bio što veći.

Dodatni tretman hidriranja iz prirode

Kožu lica, dodatno ćete da hidrirate, tako što ćete na nju, kada je potpuno suva i čista, naneti tanke kolutove krastavca. Krastavac, osim što će hidrirati vašu kožu, doprineće i njenom osvežavanju, ukloniće i smanjiti podočnjake ukoliko ih imate i doprineće ujednačavanju tena.

Šta još doprinosi ujednačavanju tena?

Ujednačavanju tena, doprinose jagode. Jagode čiste kožu i zato ih bar u sezoni kada su dostupne, treba jesti u što većoj količini.

Nega lica prirodnim putem2

Takođe, jagode i sprečavaju nastanak i širenje bubuljica na licu.

Izbeljivanje lica tretmanom iz prirode

Za tretman izbeljivanja lica, posebno ukoliko imate kožne fleke, biće vam potreban jedna polovina limuna, odnosno sok isceđen iz polovine limuna. Taj sok, sipajte u pola litra vode i umijte se. Postupak umivanja ponavljajte svaki dan, ali pritom, pazite da vam mešavina vode i limuna ne dođe u kontakt sa očima.

Piling iz prirode

Da bi ste svom licu obezbedili dubinsko čišćenje, pritom, koristeći sredstva iz prirode, pripremite i upotrebite piling.

Za pripremu pilinga, potrebno vam je samo malo, oko kašika projnog brašna i malo tople vode. Kašiku projnog brašna pomešajte sa malo tople vode, tako da postane razmaziva tečna masa. Tu tečnu masu, kao piling utrljajte na svoje lice i isperite toplom vodom.

Projno brašno, ne samo što stvara i pruža efekat pilinga, već i podhranjuje kožu lica vitaminom B. Ovaj vitamin, uključen je u prirodan sastav kože i zbog toga, doprineće da ona izgleda negovano, baršunasto i zdravo.

Žalfija za dezinfekciju

Ohlađenim čajem od žalfije, možete započeti borbu protiv bubuljica na vašem licu, posebno onih koje su posledica kontakta sa nečistoćama i bakterijama. Umijte se ohlađenim čajem od žalfije, i na taj način, uklonite sve negativne mikroorganizme i bakterije sa svog lica.

Nega lica prirodnim putem3

Kamilica za umirivanje

Ohlađenim čajem od kamilice, umirićete kožu lica. tretman umivanja ovim čajem, preporučuje se nakon skidanja šminke, pred spavanje, kada je vaša koža umorna od tretiranja i dana uopšte.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: