Nekoliko razloga zašto bi trebalo da koristite mušeme

Prva asocijacija na mušeme vam je verovatno vaša baka ili dezeni na stolovima u dvorištu koje verovatno više ne želite da vidite u životu, ali mušeme su danas mnogo više od toga!

Dok po nekim dvorištima možete da vidite varijacije na temu (na primer, neki za zaštitu baštenskog nameštaja koriste razne folije, najlon za plastenike i slične vodootporne materijale), neki domaćini su rešili da se vrate “korenima” i upotrebe mušeme jer su ne samo korisne već su i daleko lepše i kvalitetnije nego što su nekada bile te sa njima dobijete savršen ukras koji uz to odlično obavlja svoj posao!

Zato, evo nekoliko razloga da ipak kažete “da” mušemama.

Praktične, izdržljive, lake za održavanje

Mušeme su jako praktične upravo zahvaljujući materijalu od kojeg su naprevljene.

Silikonske mušeme mogu da zaštite bilo koji baštenski nameštaj, police i slične površine od metala, plastike ili drveta, naročito ukoliko one stoje napolju, izložene suncu, kiši i ostalim vremenskim (ne)prilikama.

Iako su i same izložene istim uslovima, mušeme su daleko izdržljivije, a uostalom, jednom kada dotraju lako ih možete zameniti jer nisu skupe i lako se nabavljaju.

Zahvaljujući materijalu od kojeg su napravljene, lake su za održavanje jer je dovoljno da ih prebrišete vlažnom krpom i one će ponovo zablistati punim sjajem!

Dok je zaštitna funkcija jako važna muškarcima, žene su u potpunosti oduševljene time što ne moraju previše da brinu o održavanju i čišćenju mušema, za razliku od drugih vrsta stolnjaka.

Dekorativne

Kao što smo već spomenuli, mušeme su daleko lepše nego ranije, odnosno, danas su dostupne u mnogo više boja i dezena nego što je to ranije bio slučaj. Providne sa zlatnim, srebrnim ili crnim šarama, jednobojne, cvetne, sa paternom drveta ili drugih materijala – mušeme danas imaju najrazličitiji izgled te ćete sigurno uspeti da pronađete onaj model koji je za vas najbolji i koji se najbolje uklaoa u vaš prostor.

Na primer, uvek je interesantno uklopiti mušeme sa baštenskim nameštajem ili sa cvećem u dvorištu kako biste dobili skladnu celinu i odali utisak da ste se zaista potrudili oko uređenja, a niste mislili samo na praktičnost.

Mušeme su odlične kako za dvorište, tako i za kuću

Ne samo da će se odlično “snaći” u dvorištu i na otvorenom prostoru, već će vam mušeme zbog navedenih karakteristika dobro doći i u domu, na terasi, a naročito u kuhinji. Na terasi njome možete da zaštitite sto ili police sa cvećem, dok će u kuhinji biti obavezne na stolu za ručavanje ili na radnim površinama koje želite da zaštitite.

Šta god da radite ili spremate na mušemi, u samo nekoliko poteza ćete je očistiti i učniti spremnom za dalje korišćenje.

Ukoliko odaberete zanimljiv dezen, mušeme možete da uklopite i u dečije sobe, kako biste mogli opušteno da dozvolitete detetu da na stolu slika, crta, pravi figure od plastelina i slično.

Dok biste običan stolnjak morali da perete i više puta da biste uklonili tragove igranja, sa mušemama je to mnogo lakše – potrebna vam je samo vlažna krpa ili čak vlažne maramice. Dupla radost – i za decu i za mame!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: