Piling za telo

Blagi piling tela, kojim tokom tuširanja možete započeti svako svoje jutro, pa samim tim i dan, imaće višestruko pozitivan i blagotvoran učinak ne samo stanje i zdravlje vaše kože, već i na ukupno stanje i zdravlje vašeg organizma.

Kako nanositi i koristiti piling?

Piling se nanosi i koristi tako što se u tankom sloju, sa ruke blagim i nežnim pokretima prenosi na kožu tela u koju se opet blago i nežno, ravnomerno i kružnim pokretima utrljava. Potrebno je da koža pre samog nanošenja bude mokra, kako bi piling po njoj lakše klizao i kako bi mogao da da svoj učinak.

Potom, nakon što se na opisan način piling utrlja u kožu, potrebno ga je mlazevima prijatno tople vode isprati.

Kako piling deluje?

Piling deluje tako što pruža efekat blagog masiranja kože, a time, stimuliše njen baršunast i uravnotežen izgled, smanjuje nepravilnosti, kao što je recimo celulit. Takođe, piling prodire u pore kože tela i time, iz njih uklanja tragove nečistoće, kao i pod golim okom nevidljivih ostataka odumrlih ćelija.

Piling za telo2

Piling pospešuje i blago ubrzava cirkulaciju i time doprinosi ukupnom poboljšanju funkcija tela, kao i tome da se površinski i veoma sitni kapilari i krvni sudovi snabdevaju dovoljnom dozom kiseonika.

Uz sve to, piling utiče i na poboljšanje vašeg raspoloženja, jer ćete uz zdravu cirkulaciju i uz efekte masaže, zasigurno razmišljati pozitivnije.

Brojne vrste pilinga, dostupne su na tržištu, a u većini slučajeva, prate ih izuzetno prijatni mirisi, koji dodatno pojačavaju njihov blagotvorni učinak, i sami po sebi relaksiraju vaše misli i telo.

Ukoliko ipak ne možete da se odlučite koji piling da priuštite sebi i da kupite, rešenje za to možete naći i u okvirima svoje kuhinje. Dovoljno je da iz nje uzmete par sastojaka ishrane, i sami napravite piling.

Piling za telo3

Kako napraviti piling?

Ovaj postupak, krajnje je jednostavan i lak, sve što vam treba, jeste malo projnog brašna i malo izceđenog limuna, koje ćete u gustoj formi da pomešate sa malo tople vode.

Projno brašno, samo po sebi dovoljno je oštro, a opet i dovoljno nežno da bi bilo idealno za piling koji ćete upotrebiti na svojoj koži. Pritom, izuzetno je bogato B vitaminom koji ima dodatno blagotvorno dejstvo. Dok će limun, zahvaljujući vitaminu C koji sadrži, doprineti prvoklasnom osveženju i regeneraciji kože i uravnotežiće njen ten.

Pored projnog brašna i limuna, za piling koji ćete sami napraviti, možete koristiti i med, koji takođe, sam po sebi ima pozitivno dejstvo na izgled i zdravlje kože.

Dodatni info: Pored ovakvog pilinga koji možete sami napraviti, postoji i sjajan tretman koji se zove hemijski piling a koji spada u domen estetske hirurgije.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: