Pramenovi

Jedna ista frizura vrlo brzo dosadi, pogotovo ženama koje nemaju preterano dugu kosu, jer su ograničene izborom frizura. Ako ne želite drastično da menjate svoj stil, a opet želite neko osveženje, pramenovi su prava stvar za vas. Izbor zavisi samo od vas, od diskretnih pramenova u nijansi koja se blago razlikuje od vaše prirodne kose, do otkačenih boja koje super pristaju kraćim frizurama.

Pramenovi

Ukoliko nemate farbanu kosu, možete se odlučiti za posvetljivanje ili potamnjivanje pramenova tamnijim ili svetlijim nijansama iste boje. Možete se odlučiti i za neku od nijansi koja je komplementarna vašoj boji kose. Na primer, ukoliko ste prirodna brineta, nećete pogrešiti sa pramenovima u crvenkastoj ili narandžastoj nijansi. Za plavuše ili svetlije brinete bi dobra kombinacija bila pramenovi u pepeljasto plavoj nijansi. Crnkama je već malo teže da odaberu pravu nijansu, jer je glavno pravilo da boja pramenova ne odstupa mnogo od boje kose. Odlučite za pramenove u ljubičastoj nijansi, i sa njima sigurno nećete pogrešiti. Ako želite da eksperimentišete, najbolje bi bilo da se posavetujete sa frizerom.

Pramenovi2

Trenutno je veoma popularan trend koji je u svetu nazvan Ombre. To je stavljanje pramenova samo na deo kose, odnosno ne celom dužinom, već smo na krajeve. Kombinacije nijansi su slične kao u prethodnom pasusu, a ako želite da budete primećeni, možete odabrati neku ,,ludu’’ boju. Roze, plava ili ljubičasta su nijanse koje su primećene na svetskim zvezdama u Ombre fazonu. Prednost ovog načina izvlačenja pramenova je ta što ne moratee dugo čekati da kosa poraste ukoliko vam pramenovi brzo dosade. Sami birate na koju dužinu će te raditi pramenove. Kod izvlačenja pramenova celom dužinom morate čekati da kosa dosta izraste kako bi ste ih odsekli.

Ukoliko ste u nekom opuštenijem i neobaveznom izdanju, a posao i obaveze vam to dopuštaju, možete uraditi i neku otkačenu kombinaciju boja, gde će te kosu podeliti na pramenove, pa svaki ofarbati u drugu boju. Naravno, ovo više priliči tinejdžerkama, ali ako ipak imate malo više godina, a želite da se vratite u mladost, savet je da ovo radite kolor šamponom, koji se brzo ispira, tako da vam neće ostati posledice trenutka neozbiljnosti

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: