Šta od povrća je dobro za lice

Vaše lice, tokom dana, svakodnevno je izloženo različitim negativnim uticajima koji dolaze iz spoljašnje sredine, ali i iz unutrašnjosti vašeg organizma. Svi ti uticaji, rezultiraju različitim traumama na koži koje se manifestuju u vidu iritacija na koži, podočnjaka, suvoće ili pojačane masnoće kože.

Kako odbraniti kožu od negativnih uticaja uz pomoć povrća?

Svaku od navedenih negativnih pojava koje se mogu manifestovati na vašem licu, moguće je ublažiti i sanirali, verovali ili ne uz pomoć povrća.

Da bi povrće bilo u službi pomoći pri postizanju balansa i ujednačenosti na vašem licu, potrebno je da pravite maske od povrća. Maske mogu biti napravljene od jedne ili od više vrsta povrća, u zavisnosti od svrhe za koju ih namenjujete i primenjujete.

Maska za čišćenje kože i ujednačen ten

Da bi ste očistili kožu lica i na taj način ujednačili svoj ten, potrebno je da ispasirate paradajz i u njega dodate sok od cetvrtine limuna. Takvu mešavinu, odnosno masku, nanesite na lice i ostavite da deluje sve dok se ne osuši, a potom isperite toplom vodom.

Maska za hidraciju i osveženje suve kože lica

Da bi ste osvežili i hidrirali suvu kožu lica, potrebno je da napravite masku od rendanog krompira i sira. Takvu masku ostavite da deluje na licu najviše 10 minuta, a potom lice isperite toplom vodom.

Šta od povrća je dobro za lice2

Maska za pospešivanje pigmenta na licu i uklanjanje bubuljica

Da bi ste pospešili pigment na svom licu i da bi ste sa njega eliminisali pojavu bubuljica, napravite masku od rendane šargarepe i meda i ostavite je da na licu deluje 10 do 15 minuta, a potom lice isperite hladnom vodom.

Maska protiv podočnjaka

Ako vam se često pojavljuju i muče vas uporni podočnjaci, otklonite ih tako što ćete na regiju ispod očiju staviti kolutove svežeg krastavca. Krastavac ostavite da deluje sve dok se njegovi kolutići ne osuše, a potom ga jednostavno uklonite sa lica i nemojte ispirati kožu.

Napomena

Maske koje su navedene, nemaju apsolutno nikakvo negativno negativno dejstvo na kožu, i možete ih koristiti koliko god često želite, u zavisnosti od potreba i izražajnosti problema na licu koji želite da sanirate.

Kao dodatni savet, pored korišćenja povrća, možete da razmislite i o proverenim tretmanima kao što su mikrodermoabrazija i fileri.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: