Trajno ispravljanje kose

Dame već više od deset godina uživaju u feniranju kose ”skroz ravno” ili peglanju kose pomoću prese.

Ukoliko svakog dana ispravljate kosu, to je za Vas verovatno rutina, ali Vašoj kosi nanosi štetu.

Iz tog razloga morate da upotrebljvate preparate koji štite vlasi od toplote. Kosi će to dati zaštitu i pomoći joj da održi vlagu.

Trajno ispravljanje kose

Svaka žena koja je ikada čula za mogućnost trajnog ispravljanja kose sigurno i razmotrila ovu varijantu. Ipak, taj postupak nije odgovarajući za sve, jer on podrazumeva upotrebu kiseline i baze, koji imaju sličnosti sa onima koje se koriste pri mini – valu, što nikako ne bi smelo da se nanosi na kosu plave boje. Preciznije rečeno – da bi postupak bio uspešan, kosa ne bi smela da bude farbana sa hidrogenom čija jačina premašuje 6 odsto, a u protivnom rezultata neće biti, a vlasi će biti oštećene.

Ali, ukoliko možete da se podvrgnete ovoj vrsti tretmana, to je velika pogodnost za Vas, jer ćete uštedeti vreme i izbeći obavezu da svakog dana upotrebljvate peglu za kosu. Posle trajnog ispravljanja kosu krase glatkoća i mekoća, neće biti potrebno da je fenirate (što nije slučaj sa brazilskim keratinom koji u osnovi i nije varijanta za kompletno ispravljanje).

I kada Vam je kosa zamršena nakon što ustanete iz kreveta – potrebno je samo oskudno navlažiti vlasi i rezultat je – sasvim ravna kosa!

Trajno ispravljanje kose2

Proces trajnog ispravljanja zahteva veliku pažnju, zato što se radi o kiselini. Vrlo je važno ispoštovati propisanu minutažu držanja kao i sve drzge savete, da biste izbegli lomljenje ili oštećenja kose.

Reč je o jedinom tretmanu koji će rezultirati kompletno ispravljenom kosom, pri čemu ne treba da je fenirate. Cene se kreću od pedeset do sto evra, ali se svakako isplati zato što je Vaša kosa zaštićena.

Koriguje se u skladu sa potrebom, što je uslovljeno time koliko brzo kosa raste i koliko su inače kovrdže na Vašoj kosi izražene, ukoliko su izraženije biće potrebno češće upriličiti korigovanje izraslih vlasi.

Ukoliko želite da se podvrgnete ovom postupku koja je definitivno dugoročna alternativa, Vaša kosa mora da bude zdrava. Nikako ne smete to da radite ”na svoju ruku”, već to prepustite frizeru.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: