Trudnoća je iza vas? Poverite svoje grudi nama!

Dok žene sa malim grudima jedva čekaju da ostanu u drugom stanju zbog bujnijeg poprsja u kome će uživati barem tokom trudnoće, ženama sa većim grudima ovaj rast dojki najčešće predstavlja samo dodatno opterećenje koje kičma tokom trudnoće mora da izdrži.

Sa druge strane, i jedne i druge se nakon drugog stanja i dojenja suočavaju sa istim problemom – dojke više ne izgledaju kao što su izgledale nekada!

Promene na grudima

Promene na grudima počinju od prvog dana, a vidljive su već u prvom mesecu trudnoće. U proseku se grudi tokom ovih devet meseci povećaju za dva broja. Mlečne žlezde se od prvog dana spremaju za laktaciju do koje dolazi odmah nakon porođaja. Bez obzira da li majka doji dete ili ne, njene grudi proizvode mleko.

Ukoliko žena ne doji, mleko prestaje da se proizvodi nakon nekoliko nedelja. Ako majka doji, grudi tek nakon prestanka dojenja počinju da se vraćaju u prvobitni oblik. Nekada one ostanu relativno iste kao pre trudnoće, ali se, nažalost, češće dešava da se smanje, barem za jedan broj u odnosu na onaj pre drugog stanja, kao i da izgube formu i čvrstoću.

Uživajte u čarima dojenja

Sve ove promene na grudima su manje bitne od zdravlja majke i deteta. Zato, dojite svoje dete i uživajte u ovom prirodnom procesu. O prednostima majčinog mleka u odnosu na mlečne formule se mnogo priča i piše. Dojenjem se ne jača samo bebin imunitet, nego i mamin, a dojenje doprinosi i bržem gubitku kilograma dobijenih u toku trudnoće.

Pored ovih dobrobiti, dokazano je i to da dojenje jača emocionalnu vezu između majke i deteta. Zato uživajte u ovom periodu i čarima koje dojenje sa sobom nosi.

A kada je sa dojenjem gotovo, mi plastični hirurzi smo na redu!

Kao i posle naglog gubitka kilograma, tako i posle dojenja, dolazi do smanjenja obima i bujnosti grudi. Ovo se najčešće dešava sa grudima majki koje su naglo prestale da doje. Grudi tada postaju mekše, opuštenije i zbog viška kože deluju nekako opušteno i ispumpano.

Ukoliko vam se grudi ni pre trudnoće nisu baš dopadale, eto razloga više da ih sada oblikujete baš onako kako ste oduvek želeli. Dojke posle dojenja najčešće ne izgube samo tonus, nego se i istegnu i spuste. U tom slučaju je najbolje rešenje ne samo uvećanje, već i podizanje grudi. Ukoliko planirate još trudnoća, najbolje je da se za zahvat povećanja grudi opredelite kada završite sa poslednjim dojenjem.

Bitno je da znate kakve grudi želite, a onda će vam Prof. dr Jovanović svojim znanjem pomoći da uskladite svoje želje sa svojim mogućnostima. Iskustvo koje ima on će vam pomoći da odaberete veličinu i najbolji oblik koji će delovati skladno na vašem telu. Sama procedura uvećanja grudi se radi u opštoj anesteziji i nakon operacije jednu noć ostajete u bolnici pod kontrolom najboljih lekara.

Bolovi nakon operacije su individualni i najčešće traju oko 7 dana. Nakon toga osećaćete se sasvim dobro. Ceo oporavak traje oko sedam dana, a konci se skidaju nakon četrnaest dana.

Nakon operacije vaše grudi će izgledati kao da nikada niste ni bili trudni, a najčešće – još i bolje nego pre trudnoće, a onda vam preostaje samo da uživate u svom novom poprsju.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: