Turpijanje noktiju i vrste turpija

Način turpijanja noktiju je izuzetno bitan. Nepravilno turpijanje može rezultirati lomljenjem i listanjem nokatne ploče.

Nokte u svakoj situaciji morate da turpijate u istom smeru, takođe i kod skraćivanja. Kada je reč o bočnim ivicama, treba ih turpijati u istom smeru, ka dole. Nokti se nikad ne turpijaju naglo i suviše snažno, nego blago i u istom smeru.

Turpije

Kada kupujete turpiju, povedite računa o materijalu (koji mora da bude adekvatan) i granulaži. Granulaža predstavlja snagu turpije. Ukoliko je upotreba turpije od metala postala Vaša navika, to bi trebalo da promenite. Kristalna turpija pogodna je za turpijanje prirodnih noktiju, posebno u slučaju da imate problem listanja i da Vam se nokti lako lome. Ta vrsta turpije košta više od papirne, ali cena opravdava kvalitet i trajnost.

Kada se radi o papirnim turpijama, treba znati da su one namenjene profesionalnom korišćenju. Proizvedene su tako da je jednostavno držati ih prstima, moguće je upotrebiti ih u mnogo turpijanja, a cene su pristupačne.

Turpijanje noktiju i vrste turpija2

Granulaža

Oscilira od 80 do 6000. Da pojasnimo – manja granulaža identifikuje turpiju za upotrebu samo na veštačkim noktima. Kod veštačkih noktiju dozvoljena je svaka granulaža. Turpije sa granulažom od 180 i naviše su turpije predviđene za turpijanje prirodnih noktiju. Turpije najveće finoće granulaže upotrebljavaju se radi poliranja i radi većeg sjaja, i za prirodne i za veštačke nokte.

Oblici turpija se razlikuju – turpije viših granulaža većinom imaju oblik bloka (inače omiljene kod profesionalnih manikira), jer je time moguće uštedeti na vremenu i postupak obaviti brže. Granulaža im se može razlikovati.

Kada govorimo o turpijama sa standardnim oblikom, treba znati da se one proizvode u 2 alternative – na nekima je sa obeju strana granulaža jednaka, a na nekima se razlikuje. U prodaji ima i višestranih turpija, na svakoj strani je makar jedna, ili 2 granulaže. Predviđene su za korišćenje kod kuće, zato što jedna sa više granulaža odmenjuje minimalno 4 turpije. Mada, takve turpije su kraćeg veka trajanja i granulaže imaju manju površinu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: