Vežbe za zatezanje i podizanje grudi

Brojni su razlozi zbog kojih kod žena dolazi do opuštanja grudnih mišića. Svakako, to je deo neumitnog procesa starenja i ne može se sprečiti. Takođe, grudi se mogu opustiti i zbog rođenja deteta, fizičke neaktivnosti, naglog gojenja, poremećaja hormonalnog balansa… Mnoge žene rešenje vide u plastičnoj hirurgiji ili u ,,čudotvornim’’ kremama, ali moraju biti svesne da ne postoji čarobna pilula koja će učiniti vaše grudi večno ostanu tu gde su. Ali redovnim vežbanjem, možete ih držati još dugo čvrstim i lepim.

Upornost u vežbanju

Svaka vežba traži posvećenost i istrajnost. Priuštite sebi trening dva do tri puta nedeljno, i videćete rezultate u relativno kratkom roku, za već dve do četiri nedelje. Vaše grudi se sastoje iz dva mišića -pectoralis major i pectoralis minor – koji se nalaze iza masnog tkiva dojke. Izgradnja, toranje i jačanje ovih mišića će dati podršku vašim grudima.

Vežbe

Lezite na zemlju držeći tegove u rukama, koje su ispravljene pored tela. Ako imate steper, lezite na njega, tako da vam laktovi dođu niže od tela tokom izvođenja vežbe. Umesto stepera, možete iskoristiti i loptu, zauzimajući sličan položaj kao na steperu, istovremeno održavajući stabilnost. Za početak uzmite lakše tegove i postepeno povećavajte težinu. Zategnite trbušne mišiče , tako da je vaša osnova jaka i stabilna. Primaknite ruke pazuhu i gurajte ih u vis, daleko od grudnog koša, dok vam ruke ne budu ravno iznad vas. Polako vraćajte ruke u početni položaj. Radite dnevno do tri seta od 12 ponavljanja.

Vežbe za zatezanje i podizanje grudi2

Sklekovi

Radite sklekove. Za početak, radite ih na kolenima dok ne osetite potrebnu snagu u rukama da se oslonite samo na prste. Lezite na stomak, stavite ruke ravno na tlo pored pazuha , sa savijenim laktovima, ne predaleko od tela. Savijte noge u kolenima i prekrstite gležnjeve, podižući noge sa poda. Ovo će obezbediti da koristite kolena kao oslonac.

Odgurnite se od tla, držeći leđa i vrat pravim sve vreme dok ne ispravite ruke, bez savijanja kičme. Spuštajte se nazad ka zemlji, ali ne dodirujte je grudima. Držite se nekoliko centimetara iznad poda, a zatim se ponovo odgurnite. Radite do tri seta po 10 ponavljanja , sa 30-60 sekundi odmora između.

Dodatne informacije: Ovo su samo neke od vežbi za zatezanje i podizanje grudi. Uz pomoć ovih vežbi teško možete povećati grudi prirodnim putem. Ukoliko želite da grudi povećate, ili možda da smanjite, za to postoje tretmani iz oblasti estetske hirurgije. Više o tim tretmani možete čitati ovde:

povećanje grudi

smanjenje grudi

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova:

Leave a Reply