Vodič za kupovinu kvarcne radne ploče za kuhinju

Najvažniji element svakog doma je kuhinja, to je ona prostorija u koju je utkana duša ljudi koji tu žive i provode svoje vreme u spremanju ukusnih obroka.

Kuhinja je mesto koja nas seti najčešće na detinjstvo i na sve one bezbrižne uspomene kada smo se motali oko nogu roditelja koji su pokušavali da nam naprave ručak ili neku poslasticu.

Pored osećaja lagodnosti koji osećamo u kuhinji, ovu prostoriju je neophodno kvalitetno i funkcionalno opremiti da bi u potpunosti odgovarala svojoj nameni.

Kada govorimo o opremanju kuhinje i popularnim materijalima koji se koriste u izradi različitih kuhinjskih delova, lako možemo doći u dilemu šta izabrati od ponuđenog na tržištu.

Sada su veoma popularni prirodni materijali u opremanju kuhinje poput  mermera, granita i kvarca, ali i tu treba biti obazriv jer treba izabrati materijal koji će biti lep na oko, lak za održavanje i dugotrajan.

Kada se kuhinja oprema uvek treba paziti da određeni materijali ispunjavaju dva kriterijuma, a to je da su estetski prihvatljivi i da su pre svega kvalitetno izrađeni da bi trajali više godina jer je kuhinja najprometnija prostorija u Vašem domu.

Najveći deo kuhinjskog prostora zauzeće radna ploča i ako razmišljate o prirodnim materijalima obavezno uzmite u obzir kvarcne radne ploče jer pored mermera i granita one su odlično rešenje koje će od Vaše kuhinje napraviti funkcionalno i estetsko savršenstvo.

Kvarcne radne ploče dolaze u različitim dimenzijama, bojama i dezenima tako da ćete ih lako uklopiti u svoj enterijer.

U redovima koji slede potrudićemo se da Vam približimo kvarc kao materijal i sve njegove prednosti da biste lakše odabrali odgovarajuću ploču za Vašu kuhinju.

Osnovne karakteristike kvarca

 

Zahvaljujući strukturi materijala koji se sastoji iz granita i lepka kvarc je idealno rešenje za kuhinjsku ploču jer ima neverovatnu tvrdoću.

Ovo nije u potpunosti prirodni materijal i njegova prednost upravo leži u tome jer je izdržljiv, lak za održavanje i otporan na visoke temperature.

Ako razmišljate o trajnosti i nemate volje da za par godine opet menjate kuhinju budite sigurni da će kvarcne radne ploče izdržati sve spoljne i mehaničke uticaje jer se tvrdoća i čvrstoća kvarca meri ni manje ni više nego sa tvrdoćom betona.

Ako često koristite kuhinju i kuvate svakog dana morate znati da kvarc izdržava temperature i do 200 stepeni, što znači da ćete smeti da spustite vrelu šerpu sa šporeta na radnu ploču bez bojazni da ćete je oštetiti.

Ovaj benefit kvarcne radne ploče svrstava u visoko funkcionalne i praktične delove enterijera kada je opremanje doma u pitanju.

Kvarc je otporan na mehanička oštećenja tako da ćete slobodno moći da sečete meso ili povrće na radnoj ploči bez straha da ćete je oštetiti.

Tekstura kvarcne radne ploče je izrazito čvrsta i oštrice noža joj ne mogu ništa.

Takođe, ovaj materijal je otporan na hemijska sredstva za čišćenje ili kiseline iz voća, tako da slobodno možete seći limun na površini, ili čistiti ploču sa jakim sredstvom za čišćenje.

Kvarcne radne ploče ne upijaju tečnost poput drveta tako da ako prospete vino, ulje ili kafu to ih neće oštetiti niti će kvarc upiti višak tečnosti.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: